Anderson: Znamo da će se Crna Gora boriti

Krajišnik (foto: FIBA)

Košarkašice Srbije su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva pretrpjele prvavi debakl od Belgije. Marina Maljković je pred šampionat u Tel Avivu i Ljubljani podmladila sastav, ali bez obzira na to njene igračice su došle na turnir sa šampionskim oreolom i sigurno da u lošijem psihološkom stanju očekuju današnji meč (14.45 sati) za plasman od petog do osmog mjesta sa Crnom Gorom.

Ne postoji veća motivacija trenutno za obje ekipe, od toga da imaš priliku da odeš na kvalifikacije za Olimpijske igre. Verujem da će obje ekipe biti ekstremno motivisane i da će odigrati dobru utakmicu. Što se tiče našeg tima, već sam pričala sa djevojkama, da ne treba da gledaju na to šta je bilo, šta je moglo da bude. Naravno da smo svjesne grešaka koje su se dogodile, ali moramo da gledamo naprijed. Idemo sa tim ciljem da dobijemo utakmicu koja vodi na u kvalifikacije za OI“, rekla je kapitenka Srbije, Tina Krajišnik.

>>> Vladan Radović za LOB SPORT: U boljem smo ritmu od Srbije, Mek nas je povezala energijom

>>> Direktno iz Ljubljane, Zorana Radonjić za LOB SPORT: Svjesne smo važnosti meča

“Crvene” sanjaju prvi nastup na Olimpijskim igrama dok “plave” jure treći uzastopni, nakon što su 2016. u Rio de Žaneiru uzele bronzu i u Tokiju 2021. završile kao četvrte.

Poznat nam je tim Crne Gore, znamo da će se boriti. To je sestrinska zemlja, ali mi imamo veliki cilj ispred sebe. Fokusirani smo na to i vraćanje srpskog tima tamo gdje bi on trebalo da bude“, izjavila je plejmejker srpske reprezntacije, Ivon Anderson.