“Krucijalno je da se psihički oporavimo i ne doživljavamo poraz kao katastrofu”

Košarkašice Crne Gore nakon poraza od Francuske, FOTO: FIBA
Košarkašice Crne Gore nakon poraza od Francuske, FOTO: FIBA

Košarkašice Francuske pokazale su zašto su pet puta uzastopno igrale finale Eurobasketa – naš tim nije imao odgovor za moć rivala. Na kraju poraz u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 89:46.

“Vidjeli smo njihovo iskustvo u ovakvim utakmicama i odlučnost. Od početka su ušle agresivno, mentalno na većem nivo nego u dosadašnjem periodu. Iskoristile su svaku grešku u odbrani i manju i veću. Pogodile su svaki šut. Čestitke Francuskoj”, rekla je nakon utakmice selektorka naših košarkašica Jelena Škerović.

<<< Francuska prejaka za crnogorske dive

Međutim, ništa nije izgubljeno, ostao je duel sa Srbijom – pobjeda bi garantovala kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

“Dovoljno vremena je da se spremimo. Da se psihčki oporavimo, emotivno da se vratimo, da ne doživljavamo ovo kao katastrofu. Treba biti realan, Francuska je mnogo bolja od nas. Treba da izvučemo pouke i da uđemo sa energijom i borbenošću protiv Srbije”, tvrdi Škerović.

<<< Protiv Srbije za pisanje istorije

Prije starta Eurobasketa naša reprezentacija dva puta je sparingovala sa Srbijom na Zlatiboru.

“Imamo šanse. Ko se prije oporavi biće bolji. Odradićemo taktički trening sjutra. Ko bude emotivno spremniji osvojiće željeno mjesto”, kazala je Škerović.