Protiv Srbije za pisanje istorije

Utakmica prvenstva protiv Srbije. Foto: FIBA

Nakon poraza od Francuske (89:46) u četvrtfinalu Eurobasketa, ženska košarkaška reprezentacija nema previše vremena za očajavanje, naprotiv.

>>> Francuska prejaka za crnogorske dive

Već u subotu od 14:45 sati izabranice Jelene Škerović igraju novu utakmicu za korak bliže istoriji.

Suparnik je selekcija Srbije u razigravanju od pete do osme pozicije. Pobjedom bi naše dive izborile plasman međe šest najboljih reprezentacija u Evropi, čime bi ponovile najbolji rezultat iz 2011. u Poljskoj.

Tada je Crna Gora pobijedila Litvaniju (68:59). No, u tom trenutku nije postojala šansa koja postoji sada, jer su prve četiri selekcije imale pravo da sanjaju Olimpijske igre.

>>> VIDEO Pogledajte izlazak košarkašica na parket: “Za Crnu Goru – svi!”

Međutim, 12 godina kasnije je drugačije – peta i šesta reprezentacija sa Eurobasketa dobiće jedinstvenu priliku. Zato, trijumfom u komšijskom susretu naše košarkašice izborile bi odlazak na predkvalifikacioni turnir za premijerni, istorijski odlazak na – Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

>>> “Krucijalno je da se psihički oporavimo i ne doživljavamo poraz kao katastrofu”

Selekcija Srbije dva puta je bila šampion Evrope – 2015. u Mađarskoj i 2019. u Francuskoj. Ekipa Marine Maljković ostala je bez krune na ovom Eurobasketu i to teškim porazom u četvrtfinalu od Belgije (93:53).

>>> Evropa dobija nove šampionke – Belgija deklasirala Srbiju

Dakle, subotnji duel (14:45) ima predznak pravog malog finala.

Megdan, vrijedan katapulta koji vodi na korak od Olimpijskih igara i svijetla Pariza.