Luka Bogavac za LOB SPORT: Probaću da pokažem pun potencijal

Bogavac je novo pojačanje "Studenata" Foto: ABA league

Doskorašnji košarkaš Podgorice, Luka Bogavac pojačao je redove komšijskog ABA ligaša – SC Derbija.

U jeku reprezentativnih priprema sa mladom reprezentacijom, odvojio je talentovani organizator igre vrijeme i kratko nam opisao prve utiske nakon potpisa za ekipu koja je ove sezone stigla do četvrtfinala regionalnog takmičenja.

>>> Uspješan dan u kancelariji SC Derbija: Potpisao Bogavac

“Srećan sam jer mislim da sam odabrao sredinu u kojoj mogu da se razvijam a u isto vrijeme da pomognem ekipi da dođe do željenih rezultata. Svakako smatram da ću moći pokazati moj kvalitet kroz budući rad. Nadam se da će obije strane biti zadovoljne na kraju“, rekao je Bogavac za Lob Sport.

Ne krije Bogavac da je jedan od razloga potpisa za Derbi bio igranje protiv ekipa koje su respektabilne u evropskim okvirima.

“Sigurno da mi znači što ću igrati protiv velikana kako naše tako i evropske košarke. To je bio jedan od razloga zbog kojih sam i potpisao. Igranjem protiv takvih ekipa dobijam ogromno iskustvo kao i ono što mi najviše znači, a to je da osjetim taj nivo igre”, zaključio je naš sagovornik.

Mladi reprezentativac Crne Gore je u dresu Podgorice imao fantastične brojke, bilježio je 17,7 poena po meču uz 4,1 asistenciju i 3,7 skokova.

U popularnoj ABA ligi dva – Luka je u svoju statistiku upisivao 14,1 poen, 4,7 asistencije i 3,3 skoka u prosjeku.