DEJAN JAKARA

“Moramo biti strpljivi i pametni”

Jakara, Foto: ABA liga
Jakara, Foto: ABA liga

Nakon što su na startu serije za prvaka Crne Gore ubjedljivo poraženi od aktuelnog šampiona 91:75, košarkaši SC Derbya mnogo bolje su djelovali u drugoj utakmici, ali su na kraju doživjeli novi poraz i titula je sada miljama daleko.

Plavi su savladali Studente 90:82, a tim Dejana Jakare bio je bolji u prvom poluvremenu kada je imao i rekordnih 11 poena prednosti.

<<< Simultanka Mekinlija Rajta – Budućnost na korak od trona

“Dobro smo odreagovali nakon prve utakmice koja je za nas bila tužna. Pokazali su momci veću želju sada. Imali smo kontrolu, igrali pametno i pogodili šuteve. Kako je vrijeme odmicalo počeli smo da gubimo energiju u skoku, a teško čuvila Mekinlija Rajta i Jogija Ferela u situacijama ‘jedan na jedan’. Pružili smo sve od sebe, pokušaćemo da budemo još bolji u trećoj utakmici”, zadovoljan je bio Jakara pristupom svojih momaka uprkos novom porazu.

U posljednjoj četvrtini Studenti su ubacili samo osam poena…

“Koštalo nas je neiskustvo i želja. Sve smo isto igrali, ali sa mnogo grešaka uz neke ishitrene šuteve. Nemam šta da zamjerim momcima, ali treba im iskustva da bi ovakve utakmice okrenuli u našu korist”.

U nedjelju je prva meč lopta za Budućnost, odnosno šansa da SC Derby produži seriju.

<<< “Već smo potrošeni, potrebno nam je 3:0”

“Probaćemo još nešto da promijenimo. Oni su dobro odgovorili na našu taktiku, ali postali smo nestrpljivi i to ćemo probati da promijenimo. Moramo da budemo pametni kad dođe do egala”, zaključio je Jakara.