DEJAN JAKARA

“Nisu pogodili otvorene šuteve na početku, to je bila razlika, ne želimo da ovo bude kraj”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Košarkaši SC Derbija odbili su da se predaju i pobjedom nad ekipom Budućnosti (91:89) smanjili su zaostatak na 2:1 u finalnoj seriji Prve košarkaške lige Crne Gore.

Poslije meča trener Studenata, Dejan Jakara, bio je sasvim logično jako zadovoljan pobjedom. Nije bilo razlike u pripremi u odnosu na prethodne mečeve, ali Budućnost na startu nije pogodila ono što jeste u prva dva meča.

Čestitam mojim igračima na prikazanoj želji i pobjedi. Razlika u odnosu na prethodne mečeve je bila ta da oni nisu otvorili meč sa pogođenim otvorenim šutevima. Nismo se pripremili ni na koji drugi način u odnosu na ostale mečeve, samo želja i volja i to je danas odlučilo utakmicu. Mi ne želimo da ovo bude kraj i nastavićemo da se borimo“, rekao je strateg SC Derbija.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

U posljednjem napadu, odlučili su da se brane, a ne da prave faul. Jakara otkriva da bi odluka bila drugačija da je na parketu bio isključeni Jogi Ferel. Na kraju Mekinli Rajt je svakako imao dva bacanja da meč odvede u produžetak, ali je oba promašio.

Odlučili smo da se branimo, nismo pravili faul. Momci su tako rekli i ja sam im vjerovao. Da je bio Ferel na terenu odlučili bi se na faul, ali to je taktika. Vrlo je teško igrati protiv Budućnosti koja ima ovakve pojedince kao što su Kamenjaš, Rajt i ostali“.

Čini se da produžetak serije više odgovara njegovom timu s obzirom na veću rotaciju koju imaju.

Mi smo željni da dobijemo i sljedeći meč. Nama gust raspored koji sada slijedi sigurno više ide u korist. Svejedno, oni imaju odlične strance koji sami mogu da odluče meč“, zaključio je Jakara.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare