ANDREJ ŽAKELJ

“Očekujem teži posao u nastavku serije i nadam se da će se Popović oporaviti”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Lakše od očekivanog košarkaši Budućnosti pobijedili su SC Derbi u prvom meču finala plej-ofa Prve A lige. Plavi su zbog ograničenja broja stranaca u domaćem šampionatu nastupili sa 10 košarkaša, od kojih su četvorica bili golobradi mladići koji nisu dobijali šansu u ABA ligi.

>>> Budućnost rutinski do 1-0 u finalu

>>> “Iako neki kažu da smo favoriti, mi nemamo igrače koji su nastupali u NBA”

Pribojavao sam se ove utakmice, pošto sam imao samo šest prvotimaca na raspolaganju. Pokazali smo dobar pristup, energiju i karakter. Bili smo bolji, ali ovo je tek prva utakmica, a za titulu su nam potrebne tri pobjede. Moramo da se regenerišemo, druga utakmica će sigurno biti teža“, rekao je šef stručnog štaba Budućnosti, Andrej Žakelj.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Strateg Plavih večeras nije mogao da računa na kapitena Petra Popovića.

Nadam se da ćemo u sledećoj utakmici imati širu rotaciju. Juče smo ostali bez Popovića, tako da sam iz rotacije morao da izbacim jednog visokog košarkaša i ubacim beka. Počeli smo meč sa dva centra i Andrijom Slavkovićem. Nadam se da će se Popović oporaviti i da će igrati u drugoj utakmici“, rekao je Žakelj, koji je zbog povrede kapitena morao da ostavi van protokola Nikolu Tanaskovića i Joana Makundua.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare