Pismo ljubiteljima košarke

Derby živi svoje snove na javi. Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga

Lob Sport novorođenče je sportskog novinarstva u svijetu portala. S toga nisam siguran koliki će biti doseg i domet ovog pisma ljubiteljima košarke.

Međutim, košarkaški klub SC Derby, koji takođe dijeli sudbinu našeg portala u svojim okvirima, zaslužio je makar pokušaj, poziv, pismo svim istinskim poklonicima magične igre pod obručima u Crnoj Gori, posebno u glavnom gradu.

>>> Ivišić nakon partije karijere za LOB SPORT: “Lože” me veliki mečevi

>>> Žakelj za LOB SPORT: Crnogorski i slovenački mentalitet dobitna kombinacija

Čudesna i krajnje simpatična posada slovenačkog čudotvorca Andreja Žakelja, nakon veličanstvene, istorijske pobjede usred Beograda nad evroligašem Partizanom (83:84), dočekuje skupocjeni sastav Željka Obradovića u Podgorici. Novom pobjedom senzacija bi bila kompletna, a crnogorska košarka, čvrsto vjerujem, bila još jednom ponosna na svoje malo čudo sa parketa.

Derby je klub koji, ruku na srce, nema svoje navijače ili ih makar do nedavno nije imao. No, svojim predanim i poštenim radom, hrabrim stavom i otvorenim srcem ove sezone piše najljepše stranice u domaćem prvenstvu i ABA ligi.

Takođe, u pitanju je klub koji ne robuje svojoj prošlosti, već je striktno i jedino produkt sadašnjosti i budućnosti.

Ove sezone bivši i skromni Studenski centar, osnovan 1997. od strane J.U. Doma učenika i studenata iz Podgorice, već je igrao kod kuće protiv Partizana, a zapravo bio gost u sopstvenom gradu. A sada, nakon svega viđenog, plasmana u finale crnogorskog lige, skoka među osam najboljih regionalnih klubova, pa svježeg i bajkovitog uzleta do predvorja polufinala – zaslužio je svu moguću podršku navijača.

Zaslužili su Žakelj i njegovi puleni Slavković, Ivišić, Pavlićević, Drežnjak i ostatak orkestra da im se podgorička mjerodavna publika, ali i ona iz ostalih gradova, nađe u ovim trenucima i pruži im podršku protiv tradicionalno puno većeg, slavnijeg i bogatijeg suparnika.

>>> Žakelj: Momci su ostavili poslednji atom snage na parketu, večeras slavimo, sjutra smo u sali

Dakle, preostalo je dva dana do utakmice u Morači. Vremena za organizaciju ima. Četvrtak, 19 sati – hajde da svi zajedno upriličimo Studentima ambijent za pamćenje, jer oni svojim rezultatima to definitivno zavrijeđuju.

I možda, ko zna, za novu stranicu istorije u crnogorskom košarkaškom sazvježđu.