MARIJA LEKOVIĆ

“Pretkvalifikacije za Mundobasket su veliki izazov”

Foto: FIBA

Crnogorske košarkašice počele su danas drugu radnu sedmicu u Podgorici. Selektorka Jelena Škerović je, podsjećanja radi, 6. maja u Bemaks areni okupila mlade košarkašice Budućnosti i Podgorice, kao i Mariju Leković i Draganu Živković.

>>> Evropska šampionka, osvajačica duple krune i Vučice na okupu

Leković je na pripreme došla sa oreolom evropske klupske šampionke sa ekipom Fenerbahčea.

Počeli smo prije nedjelju dana mini pripreme. Od velikog značaja je da smo na okupu, iako nemamo sada zvaničnih nastupa, već nas tek krajem ljeta očekuju pretkvalifikacije za Mundobasket. Međutim, dolazi do podmlađivanja reprezentacije i zbog toga nam znači mnogo da smo što više zajedno i da što više treniramo. Imamo dobru energiju, veliku želju i pozitivnu atmosferu, jer se radujemo svakom novom okupljanju repezentacije“, rekla je Leković.

Foto: FIBA

Crvene od 19. do 25. avgusta očekuju pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Meksiko Sitiju, gdje će pore reprezentacije domaćina igrati sa Novim Zelandom i Mozambikom.

Sredinom jula kreću zvanične pripreme, ali ćemo iskoristiti ovaj period da što duže budemo zajedno. Krajem ljeta ćemo prvi put nastupiti u pretkvalifikacijama za Mundobasket. To je lijepa šansa za nas mlađe igračice da stičemo neko novo iskustvo, koje nam nedostaje“, kazala je plejmjekerka crnogorske reprezentacije i nastavila:

Ovo je veliki plus što nam je Savez omogućio da igramo pretkvalifikacije. Nismo igrali sa tim selekcijama i svakako da će biti to izazov za sve nas, ali i veliki motiv da napravimo još jedan dobar rezultat“, naglasila je Leković.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare