Riječ organizatora: Bilo je zahtjevno, ponosni smo, sljedeće godine pobjednik ide na čelendžer

Foto: 3x3 Montenegro

Svi ljubitelji basketa još uvijek su pod utiskom nedavno završene sezone. Sve je krenulo u Portonovom, nakon toga Bijelo Polje, Žabljak, Mojkovac, Pljevlja, Nikšić, Podgorica, a na kraju svega kruna – LOB Top 8 turnir na Trgu Argentina u Podgorici.

>>> VIDEO – FOTO Završena sezona basketa: Podgorica Kodio na tronu

Ukupno 74 različite ekipe, preko 250 odigranih utakmica, sjajan basket, potezi koji ostavljaju bez daha, ali i mnogo izazova kada je u pitanju sama organizacija. Lob Sport je porazgovarao sa Borisom Sekulićem koji nije krio zadovoljstvo nakon tek završenog 3×3 Lob Montenegro tour-a.

Obzirom na kvalitet basketa koji smo gledali, sigurno da možemo da budemo i više nego zadovoljani. Smatramo da smo u ovoj godini svim crnogorskim basketašima omogućili dobru platformu da se takmiče, druže i uživaju. Svi turnir su imali kvalifikacije u kojima je nastupalo od 12 do 18 ekipa. Nagradni fond od 12.500 koliko je podijeljeno na turnirima je bio dodatni motiv za ekipe da se pripremaju“, rekao je Sekulić na početku razgovora.

Foto: 3×3 Montenegro

Posebno je zanimljivo bilo u utorak u Podgorici, na završnom turniru.

Lobov turnir pokazao je da se u Crnoj Gori igra odličan basket. Izuzetno intezivne, kvalitetne utakmice. Čak i Kodio koji je najbolja ekipa u zemlji nijednu utakmicu nije lako dobio, iako to konačni rezultati ne pokazuju“, dodaje Sekulić.

A prije početka sezone, novi organizatori potrudili su se da saslušaju sve ekipe. Zbog toga je organizovan i sastanak na kojem su svi mogli da iznesu svoje mišljenje.

Trudili smo se da identifikujemo probleme u organizaciji. Bili smo otvoreni za dobronamjerne sugestije. Vidjeli smo šta im se nije sviđalo i trudili smo se da ispravimo te stvari. Ovaj broj utakmica i ovaj kvalitet govori o tome da smo uspjeli“, priča nam Sekulić.

Foto: 3×3 Montenegro

Koliko je bilo izazovno sve organizovati? Kvalifikacije, dječiji turniri, glavni turnir, mnogo pratećih aktivnosti između mečeva…

Basket je jedan od najzahtjevnijih projekata za organizaciju. Takmičenja se dešavaju na gradskim trgovima, vremenske prilike utiču, hoće li kiša, vjetar. Obje te situacije traže od organizatora da ih rješava i traži alternative, tako da je bilo dosta stresa“.

Na pitanje da izdvoji ono na šta je posebno ponosan, izdvojio je jednu stvar.

Posebno sam ponosan na komunikaciju koju smo imali sa ekipama. Oni imaju slobodu da kažu sve što im se ne sviđa, da nam nešto predlože. S druge strane učinili smo se da izađemo u susret svim željama. Motiv više nam daje i činjenica da su ekipe same prišle i pohvalile organizaciju i pokazale nam da žele da budu dio ove turneje“, ponosno ističe Sekulić.

Foto: 3×3 Montenegro

I za kraj o planovima za narednu sezonu.

Sljedeća godina treba da bude još bolja. Želimo da imamo od osam do deset turnira, da nagradni fond ‘popnemo’ na 20.000 eura“, jasan je Sekulić koji nam otkriva da će osim novčane nagrade biti još nekih.

Želja nam je da iduća turnea bude Fiba tur 1, a da najbolja ekipa učestvuje na jednom čelendžeru. Nadamo se da ćemo tako privući i ekipe iz regiona, što će donijeti masovniju i kvalitetniju košarku“, zaključio je Boris Sekulić uz veliku zahvalnost kompaniji Lob koja je prepoznala i podržala cijeli projekat uz jasnu poruku.

Družimo se i sljedeće godine“.