KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET

Šveđani moraju pasti u Morači, spremna koreografija

Foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore su od samostalnosti propustili samo jedno Evropsko prvenstvo! Nastupi na Eurobasketu podrazumijevaju se kada su naši visoki momci u pitanju. Ovogodišnja kampanja počela je ne baš kvalitetnom predstavom i porazom od svjetskog prvenstva Njemačke u Ludvigzburgu, pa u večerašnjem (19 sati) meču sa Švedskom u Morači imaju imperativ pobjede.

>>> “Nema favorita protiv Švedske, svaki gledalac biće nam od pomoći”

>>> “Navijači, pomognite nam”

Crnogorci žele da potvrde da uz Pancere imaju najbolji rejting u D grupi i da Skandinavci i Bugari nemaju čemu da se nadaju.

Čeka nas veoma težak meč u okviru drugog kola kvalifikacija. Znamo da je Švedska veoma kvalitetna, tako da ćemo morati dobro da se namučimo da dođemo do pobjede, koja bi nam mnogo značila za dalji tok kvalifikacija, iako je ovo tek prvi “prozor”. Međutim, uz podršku sa tribina, a vjerujem da će naši navijači prepoznati značaj utakmice, te ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice da možemo doći do trijumfa”, objasnio je crnogorski reprezentativac Emir Hadžibegović.

Ulaz najveću crnogorsku dvoranu je slobodan. Iz Košarkašog saveza Crne Gore su saopštili da će na ulazu navijačima biti podijeljeni crnogorski suveniri, a sve u cilju da bi Morača bila spremna za sjajnu koreografiju.

D GRUPA

16.00h Bugarska – Njemačka

19.00h Crna Gora – Švedska

Standings provided by Sofascore