PAO JE KRALJ

U godinu dana od davljenika do evropskog šampiona

Foto: Andreas Gora / DPA / Pixsell

Prije samo godinu dana konačna tabela Evrolige izgledala je ovako…

Da, dobro vidite, Panatinaikos je završio pretposljednji, na razočaravajućem 17. mjestu. U međuvremenu je ekipu preuzeo trener Ergin Ataman, osvajač dvije Evrolige sa Efesom. I danas, godinu dana kasnije, PAO je postao kralj evropske košarke.

Pobjedom nad Realom (95:80) grčki velikan vratio se na tron nakon 13 godina te sedmi put postao šampion Starog kontinenta. Pravo čudo režirao je Ataman, koji je od davljenika napravio prvaka u premijernoj sezoni.

>>> Zeleno čudovište Ergina Atamana otelo krunu Kralju

“Osjećaj je nevjerovatan, emocija mnogo jaka. Gledalo nas je 15.000 ljudi na tribinama u Berlinu. Ovo smo zaslužili, imali smo sjajnu sezonu. Bili smo u zaostatku 15 poena, dozvolili Realu 36 poena u prvoj četvrtini i opet se vratili. Nevjerovatno. Jako sam ponosan i srećan. Takođe, znate da sam izgubio oca prije mjesec dana. Siguran sam da je ovo vidio. Bio je sa mnom u svim titulama koje sam osvojio sa Efesom“, rekao je Ataman sa suzama u očima. Ovo je jedan od najimpresivnijih rezultata u istoriji evropske košarke, da vodiš tim koji je prošlu sezonu završio kao 17. do evropske titule u samo jednoj godini”, naglasio je čudotvorac Ataman.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare