“Važno je da smo zatvorili turnir pobjedom, postoji grč kod igrača”

Foto: ABA liga

Košarkaši Budućnost Volija osvojili su treće mjesto na ABA Superkupu u Podgorici pobjedom nad Igokeom, 79:68.

>>> Budućnost uz poteškoće do trećeg mjesta u ABA Superkupu

Poslije meča trener Plavih, Petar Mijović, istakao je važnost ovog trijumfa bez obzira što je riječ o pripremnom turniru.

Važno je da smo turnir zatvorili pobjedom, bez obzira što je riječ o pripremnom turniru. Mislim da smo većinom meča imali kontrolu, pokazali smo da vladamo situacijom kada je u pitanju odbrana. Mislim da smo u prosjeku na 66-67 primljenih poena na ovom turniru što dovoljno govori o našem odnosu. Međutim, opet spor ulazak u utakmicu, bez dovoljno ideje, sa sporom egzekucijom kada je u pitanju napad

U drugoj dionici njegov tim je prije svega ofanzivno zaigrao mnogo bolje. Sada slijedi priprema za start sezone u ABA ligi i Evrokupu.

“U drugoj četvrtini nas je malo igra častila pa smo uspjeli da pogodimo neke šuteve, istrčimo lagane kontre za lagane poene i došli smo do nekog samopouzdanja koji je potreban da bi igrali na pobjedu bez obzira na protivnika. Sad nam treba dan i po da se oporavimo od ova tri zahtjevna meča. Imamo sedam dana za pripremu Zadra i Lietkabelisa, u suštini ono što je za nas najvažnije od početka priprema”

Foto: ABA liga

Smatra da je njegova ekipa u grču, prije svega Rajt i Ros koji treba da budu nosioci u odsustvu Frimena.

Mislim da smo u grču. Ova ekipa je od početka priprema pokazala izuzetan odnos prema treningu prije svega. Bili smo jako optimistični pred početak prijateljskih utakmica od Borca, Splita, turnira u Sarajevu i ovog Superkupa kao finala pripremnog perioda. Kroz parametre primljenih poena u ova tri meča smo pokazali da se nešto dobro i ozbiljno radilo. Postoji taj neki grč, prevashodno Rajt i Ros koji treba da budu nosioci u ovakvoj strukturi igre. Još uvijek se traže, očekivano mi je za Rajta jer je “ruki” u Evropi, dok je Ros imao dvije dobre sezone u Evropi. Mislim da će onoga trenutka kada otpuste pritisak ili ja kada to uradim ekipa zaigrati bolje

Finale Superkupa zakazano je za 21 čas, a sastaće se Partizan i SC Derbi.