ANDREJ ŽAKELJ

“Zasluženo smo prvaci, veliko hvala Petru Popoviću”

Žakelj ima razloga za zadovoljstvo, Foto: KK Budućnost VOLI
Žakelj ima razloga za zadovoljstvo, Foto: KK Budućnost VOLI

Odlična sezona za Andreja Žakelja! Slovenački stručnjak otvorio je takmičarsku godinu peharom Superkupa ABA lige kao strateg SC Derbya, a završio je uz trofej nacionalnog šampionata Crne Gore za kormilom Budućnosti.

Plavima, uz skraćeni igrački roster, nije bilo lako protiv supermotivisanih i kvalitetnih Studenata. S tim što je rovitani Petar Popović večeras, kapitenski, stisnuo zube i pomogao timu. Sve je uradila Budućnost da izbjegne majstoricu i uspjela.

<<< Ferel junak – šampionska kruna Budućnosti sa 16 dijamanata

“Sa pet-šest igrača nije lako protiv tima koji ima duži roster od nas. Hvala Popoviću koji nam je pomogao. Pokazali smo karakter i mislm da smo zasluženo prvaci Crne Gore”, istakao je Žakelj.

A, da li 45-godišnji Slovenac ostaje na klupi 16-ostrukog prvaka države?

“Vidjećemo. Brzo ćemo razgovarati. Ako ostanem, nadam se da ćemo zadržati jezgro tima. Sad je malo prerano pričati o tome, treba da uživamo u trofeju i da slavimo”.

Ukratko je Žakelj, koji je stigao u tim krajem novembra nakon odlaska Petra Mijovića, analizirao urađeno…

“Mislim da je finale bilo jako dobro za crnogorsku košarku. Nije nam uspjelo u Evrokupu, nedostajalo je sreće i pameti. ABA liga – moramo da smo zadovoljni, bili smo blizu finala. Osvojili smo trofej Crne Gore sa vrlo kratkim rosterom i što se mene tiče sezona je uspješna”.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare