Brguljan i Averka

“Da pokidamo protiv Španije, pa ko što ponese”

Photo: Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI/PIXSELL

Pete uzastopne Olimpijske izborila je vaterpolo reprezentacija Crne Gore. U osmini finala Svjetskog prvenstva savladana je Rumunija 12:9.

>>> Crna Gora je na Olimpijskim igrama

Jedan od najiskusnijih u timu Draško Brguljan, zadovoljan je prikazanim, i naredni meč sa Španijom smatra pravim testom ove generacije.

Odličan rezultat, protiv Rumunije koja uopšte nije loša ekipa, predvođena odličnim trenerom. Mučili smo se na početku, ali guramo dalje. Izborili smo Olimpijske igre potpuno zasluženo. Bilo je teško, ali smo tamo. Meč sa Španijom nam je dobar test da li ova ekipa može da uzima medalje u budućnosti ili ne. Nema šta previše da se priča o njima, najbolja ekipa na svijetu, ali dobra prilika za iskorak i da pokidamo, pa ko što ponese“, kreativan je nakon meča bio Brguljan.

>>> “Igrači su izdržali pritisak, očekuje nas veliki meč sa Španijom”

Photo: Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI

Strijelac tri gola za Ajkule bio je Konstantin Averka koji se stopio sa Crnom Gorom i ne krije oduševljenje obezbjeđivanjem olimpijske vize.

Čestitam ekipi na prolazu na Olimpijske igre. To će biti moje prvo takmičenje, i nadam se da ćemo napraviti još nešto na ovom turniru. Vidjećemo gdje smo protiv Španije, bili smo i gore i dolje, moramo da odigramo najbolji meč na turniru“, rekao je naturalizovani Crnogorac.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare