TAJSON FJURI

“Džošua? Mene čeka krupnija riba”

Foto: Zac Goodwin / Press Association / Pixsell

Nakon velike pobjede Entonija Džošue nad Fransisom Nganuom u Rijadu sijao je od zadovoljstva najpoznatiji bokserski promoter i njegova desna ruka Edi Hern.

>>> VIDEO Razorni Džošua ugasio Nganua

“Ponosan sam na njega jer je bio pod velikim pritiskom uoči meča. Ljudi su se pitali što će se dogoditi ako Džošua izgubi od Nganua. Kockao se jer nam je Turki Alalšik rekao da idemo, ako trijumfuje, na pobjednika meča između Tajsona Fjurija i Oleksandra Fjurija. Upravo gledate u najjačeg tipa na planeti. Gledate u najboljeg teškaša na svijetu i to je neupitno. Kad je u ovakvoj formi, ne postoji čovjek koji može da ga porazi. Rekao sam vam da će se vratiti i opet postati neprikosnoven. Poruka za Fjurija – molim te, pobijedi Jusika i obećavam da ćete da dobijete najveću borbu u istoriji ovog sporta”, rekao je Hern.

>>> “Nganu je inspiracija, ne znam da li je ovo moj vrhunac”

Nije se dugo čekalo na odgovor Fjurija, koji se 18. maja bori sa Jusikom za ujedinjenje svjetskih pojaseva, dok bi revanš trebao da se održi u oktobru.

“Zaprepašten sam i ostao sam bez riječi. Nemam problem to da priznam. Ovo je bilo šokantno jer znam kakvu bradu ima Nganu i kako ga je teško srušiti, a Džošua je to uradio tri puta. Skidam kapu i odajem poštovanje Džošui, koji je ovdje izgubio od Jusika i bacio pojaseve. Doživio je mentalni slom i plakao. Govorili su da je gotov. Međutim, ono što je uradio u posljednjih 11 mjeseci je nevjerovatno i odlično za boks”, istakao je Fjuri.

Potom je Irac prokomentarisao mogući sudar sa Britancem u budućnosti.

“Dug je put do toga. Tokom godina se uvijek nešto ispriječilo u održavanju naše borbe. Mene sada čeka krupnija riba u vidu Jusika. On neka se bori sa Mirkom Hrgovićem. Nakon toga, ako Džođua bude i dalje slobodan, idemo to da odradimo”, poručio je Fjuri.