BOKS

VIDEO Razorni Džošua ugasio Nganua

Džošua lakoćom riješio Nganua u Rijadu

Bokserski obračun u Rijadu Entoni Džošua u velikom stilu riješio je protiv Fransisa Nganua – nokautom.

Nakon sjajne predstave nekadašnjeg šampiona u UFC-u protiv Tajsona Fjurija u oktobru najavljivan je veliki spektakl i ravnopravna borba. Međutim, Džošua je još jednom pokazao i dokazao da je vratio onu formu koja je ledila krv u žilama suparnika.

>>> “Nganu je inspiracija, ne znam da li je ovo moj vrhunac”

Pred očima brojnih slavnih zvanica u Saudijskoj Arabiji, među kojima su bili Kristijano Ronaldo i Žoze Murinjo, Džošua je najprije sredinom prve runde razornik direktom prvi put poslao na pod protivnika. Pridigao se Nganu, nastavio, ali je već u drugoj rundi doživio pomračenje. Džošua i Nganu zaradili pravo bogatstvo

Uslijedio je ubitačni kroše, koji ga je bacio na zadnjicu. Gorostasni Kamerunac uspio je da se pridigne tik prije završetka brojanja, ali možda bolje da nije. Nekoliko sekundi kasnije Džošua ga je desnim krošeom onesvijestio i time ostvario lakšu pobjedu nego što je iko očekivao u Rijadu.

>>> Džošua i Nganu zaradili pravo bogatstvo

Dok se protivniku ukazivala pomoć, pobjednik iz Votforda izgledao je kao da je odradio lakši trening, dok je Nganu dobio bolnu boksersku lekciju.

Džošua je pobijedio četvrti put zaredom i očigledno želi da napadne najvažnije pojaseve. I pored prirodnog iskustva u odnosu na Nganua, dominantna pobjeda svakako će ga ponovo vinuti u orbitu i, ko zna, možda ga u jednom trenutku odvesti do mega okršaja sa Fjurijem.

>>> “Džošua? Mene čeka krupnija riba”