ŠAH / PREMIJER LIGA

Elektroprivreda pobjedom u derbiju nastavila put ka tituli 

Foto: ŠSCG

Peto kolo Premijer lige u šahu donijelo je velike derbije nakon kojih razloga za zadovoljstvo imaju ekipe Elektroprivrede i Herceg Novog koje su savladale ekipe Crnogorca i Budućnosti. 

Elektroprivreda je upisala petu pobjedu u isto toliko kola, a savladala je branioca titule ekipu Crnogorca minimalno sa 3,5-2,5. Pobjede su upisali Stefan Mijović protiv Peka Đurovića i Mihajl Brjakin protiv Andreja Skvorcova, dok je pobjedu za Cetinjane ostvario Savo Vujović koji je savladao Božidara Kisića

Herceg Novi je najbliži Elektroprivredi i ima dva boda zaostatka nakon pet kola. U drugom derbiju kola savladali su Budućnost, a potpise na pobjedu stavili su velemajstor Dragiša Blagojević i Artem Smirnov

Komplikuje se i borba za opstanak, obzirom da su prve pobjede upisali Nikšić i Rudar. Niksićane su do pobjede vodili: Srđan Benderać, Vladimir Perović i Mitar Đukanović, dok su Pljevljacima pobjedu donijeli: Dušan Rajković, Vidak Jakić i Milenko Lončar. 

Mimoza je u petom duelu petog kola minimalno savladala Prosvjetu. 

Elektroprivreda je takođe na korak od titule u Ženskoj ligi. Reprezentativke Aleksandra Milović i Alena Skvorcova, stavile su pečat na pobjedu i sjutra će im u poslednjem kolu protiv Univrziteta Crne Gore biti dovoljan remi za odbranu pobjedničkog pehara. 

Dama je upisala petu pobjedu u Prvoj ligi, a kiks Dijagonala je iskoristila Zora koja je došla na drugo mjesto u Prvoj ligi. 

Na pionirskoj ligi jedino je Budućnost maksimalna i ima 4 pobjede i isto toliko kola, dok po 3 boda manje imaju ekipe Elektroprivrede i Rumije. 

Sjutra je na programu šesto kolo Premijer i Prve lige, dok dame igraju poslednje pet kolo. 

Organizator je Šahovski savez Crne Gore, a pokrovitelji Ministarstvo sporta i mladih i Opstina Herceg Novi.