BREJK NA STARTU FINALA

Kotorani osvojili Škver

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Brejk odmah na startu finala plej-ofa prvenstva Crne Gore za vaterpoliste. Primorac je pokazao da pobjeda nad Jadranom u poslednjem kolu ligaškog dijela takmičenja nije bila slučajna, novim trijumfom pod vedrim nebom bazena na Škveru – 9:6 (3:3, 1:1, 3:3, 1:3, 1:2).

>>> “Vaterpolo je divna igra, bili smo dosledni planu”

Utakmicu su bolje otvorili gosti, koji su na leđima snažnog centra Nemanje Vica poveli 3:1. Međutim, domaći su već do kraja prve četvrtine preko Dmitrija Holoda i Danila Radovića izjednačili.

Zatim se igralo praktično gol za gol, a u izjednačenom prvom poluvremenu Hodol je postiga čak tri od četiri pogotka domaćih, dok su na drugoj strani na ravne časti teret podijelili Vico i Đorđije Stanojević.

Uroš Vučurović je na startu drugog poluvremena donio jedino vođstvo Jadranu, nakon čega su gosti napravili ključnu seriju ka brejku.

Marko Mršić, Vico i Stanojević su prvi put vezali tri gola za vođstvo od 7:5.

Detalj sa meča na Škveru. Foto: Vuk Ilić

Matej Čaraj je na startu poslednje četvrtine smanjio na 6:7, da bi Nikola Marković i Mršić donijeli Kotoranima krucijalnih tri gola prednosti, pred poslednja četiri minuta i 42 sekunde.

Pobjednike su predvodili Vico i Stanojević sa po tri pogotka. Mršić je dva puta pogodio metu, a iskusni Marković jednom.

>>> “Nismo uspjeli da se snađemo na zonu, moramo mnogo bolje u nastavku serije”

Kod Jadrana, Holod je ostao na tri gola iz prvog poluvremena. Danilo Radović, Vučurović i Čaraj su po jednom savladali Aleksandra Kralja.

Serija se nastavlja 7. maja, a pehar će pripasti ekipi koja prva ubilježi tri pobjede.