“Mogli smo mnogo bolje, uživaćemo protiv Poljske”

FOTO: CEV.eu
FOTO: CEV.eu

Crnogorski odbojkaši su na Evropskom prvenstvu doživjeli i treći poraz bez osvojenog seta, te tako ostali bez šansi za plasman u nokaut fazu. Postoji doduše teorija, gdje bi, prije svega, morali u posljednjem kolu grupe C da savladamo ubjedljivo najbolju reprezentaciju u grupi – Poljsku, aktuelnog osvajača Svjetske lige.

Međutim, nakon trijumfa nad Danskom kao da je Crna Gora izdušila emotivno i u svim segmentima igre, a vrlo kvalitetni Česi znali su šta hoće i maksimalno iskoristili slabu igru našeg nacionalnog tima.

“Mislim da nije realna razlika. Imali smo velika očekivanja, iako smo znali da Češka ima mnogo više utakmica na velikoj sceni. Znali smo koje su naše šanse, šta treba da iskoristimo, ali u završnicama setova je prevagnuo kvalitet protivnika i uigranost”, rekao je Ivan Zvicer.

<<< Česi i umor ugasili san o nokaut fazi

<<< “Ova ekipa će da raste, biti dio Evropskog prvenstva ogroman je uspjeh”

Primač servisa u našoj reprezentaciji ističe da se mlada ekipa Crne Gore neće predati protiv moćnih Poljaka.

“Zadovoljstvo je igrati protiv njih. Ali kad uđemo u teren bijela zastave se ne diže. Pružićemo maksimum, poen po poen pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno”, zaključio je Zvicer.

Uprkos iscrpljujućoj utakmici sa Danskom, nakon koje je očigledno došlo do emotivnog pražnjenja, Luka Babić tvrdi da je ekipa imala svježnu za meč protiv još kvalitetnijeg rivala kakav je Češka.

“Teško je poslije ovako izgubljenog meča. Loše smo otvorili utakmicu.. Češka je kvalitetna, ali mogli smo mnogo bolje. Mislim da smo imali snage i energije, pokazali smo to na trening jutros, zašto to nijesmo pokazali na terenu – to je neka druga priča. Nedostajalo je iskustvo i sportska sreća da pariramo ovakvom protivniku”, ističe Babić.

Srednji bloker naše reprezentacije tvrdi da je svaki osvojeni poen za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu dodatno iskustvo za mlade odbojkaše koji će tek biti pred velikim izazovima.

“Znači nam ovaj turnir. Ima ovdje dobrih igrača i tek će doći vrijeme za pojedine. Pobjeda nad Danskom je vjetar u leđa. Svaka pobjeda za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu je velika, znajući kolika je naša baza, pobjeda je kao osvojeni turnir”, rekao je Babić, a o Poljacima, trostrukim prvacima svijeta – kaže:

“Treba da uživamo u tom meču. Da uđemo relaksirani, možda je to i najbolja ekipa na planeti. Pružićemo sve od sebe.”