“Pišemo istoriju crnogorskog boćanja”

Foto: BK Maini

Boćanje je popularan sport na crnogorskom primorju, a jedan od predstavnika sporta jeste i boćarski klub Maini o čijem radu i uspjesima ste imali priliku da čitate u našoj rubrici Predstavljamo.

>>> Maini – razbijaju stereotip da je boćanje sport penzionera

U poslednjem periodu Maini je ostvario velike uspjehe, a kao državni prvak, u kvalifikacijama za Ligu šampiona tasiraju put ka istorijskom uspjehu.

“Boćarski klub Maini ima stabilan igrački kadar koji je sastavljen od stalnih i privremenih reprezentativaca koji na evropskim i svjetskim prvenstvima prestavljaju našu državu tako i reprezentativce Srbije, Hrvatske, Slovenije, Turske.

Kao prošlogodišnji prvaci države ostvarili smo pravo da se takmičimo na međunarodnoj sceni i igramo kvalifikacije za Ligu šampiona Evrope u Bosni i Hercegovini. Protivnici su bili prvak Srbije i prvak BIH odakle smo prošli u 1/8 finala lige šampiona. Za protivnika smo izvukli BK Ilirska Bistrica koja je vicešampion Slovenije i u dvomeču pokazali bolju formu i kvalitet i plasirali se korak dalje“, navodi se u saopštenju kluba, te dodaje da je evidentna sve veća popularnost ovog ne toliko ustaljenog sporta.

“Boćarski klub Maini ima stabilan igrački kadar koji je sastavljen od stalnih i privremenih reprezentativaca koji na evropskim i svjetskim prvenstvima prestavljaju našu državu tako i reprezentativce Srbije, Hrvatske, Slovenije, Turske.

“U četvrtfinalu smo izbukli prvaka Hrvatske BK Istra Poreč koja je zahvaljujući organizacionim sposobnostima dobila povjerenje Evropske boćarske federacije za organizaciju Final4 turnira koji će se održati u Poreču od 18. do 20. novembra ove godine.

Zahvaljujući našem velikom sportskom srcu i odličnoj igri prikazanoj u dvomeču sa Istrom izborili smo plasman na završni turnir Lige šampiona Evrope i samim tim postigli istorijski uspjeh za naš klub i za klubove koji dolaze iz Crne Gore i još jednom dokazali da smo mi itekako klub za poštovanje i da nas ne treba otpisivati u startu.

Pored naše ekipe među četiri najbolja evropska kluba pojavili su se Trata iz Slovenije, BRB Ivrea i La Perosina iz Italije.

Ove četiri ekipe će sa tribina ili kraj malih ekrena pratiti klubovi i igrači koji sa svojim budžetima i kvalitetom prevazilaze sve naše domete.

Pišemo istoriju crnogorskog i klupskog boćanja, sporta koji se zahvaljujući medijima sve više pominje i širi se pozitvina priča sa naših malih terena. Još uvjek sanjamo ovaj sportski san i nadamo se da ćemo možda ići još jednu stepenicu dalje i plasirati se u finale Lige šampiona”, zaključeno je u saopštenju.