DOBIO POZIV COK-A

Predsjednik na otvaranju Igara u Parizu

Milatović

Manje je od 120 dana do početka Olimpijskih igara u Parizu.

Odavno je poznato da će otvaranje najveće sportske smotre proći u znatno drugačijem stilu u odnosu na praksu. Olimpijske igre neće biti otvorene na stadionu, već na Seni – rijeci koja protiče kroz Pariz 26. jula.

Ceremoniji otvaranja prisustvovaće i predsjednik Crne Gore – Jakov Milatović.

“Milatović je poručio da je afirmacija olimpijskih vrijednosti obaveza svakog donosioca odluka i da mu je veliko zadovoljstvo što će na poziv Crnogorskog olimpijskog komiteta prisustvovati otvaranju OI u Parizu”, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore.

<<< MOK prelomio – bez Rusa i Bjelorusa!

Pored toga, Milatović je na sastanku sa ministrom sporta i mladih u Vladi Crne Gore Dragoslavom Šćekićem, čelnim ljudima Crnogorskog olimpijskog komiteta, koje je predvodio predsjednik Dušan Simonović i predstavnicima osam nacionalnih sportskih saveza, dogovorio i da se crnogorskim sportistima organizuje svečani ispraćaj na Olimpijske igre.

“Taj događaj će se prvi put održati na Cetinju i tom prilikom predsjednik države predaće učesnicima igara crnogorsku zastavu, koju će nositi na zvaničnom otvaranju u Parizu”, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore dodaju i da je Milatović pohvalio ideju o izgradnji Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare