Radanović i Đurović: Trebalo nam je vremena da se adaptiramo na zatvoreni bazen

Detalj sa derbija Jadrana i Primorca (foto: PVK Jadran)

Već osam godina vaterpolisti Jadrana suvereno vladaju crnogorskom scenom. Ova sezona, najvjerovatnije neće biti izuzetak. Nakon pobjede na Škveru od 11:5, vaterpolisti sa Škvera su napravili brejk u Kotoru (10:8) i potrebna im je još jedna pobjeda nad Primorcem kako bi odbranili tron.

Uzbudljiv meč, zadovoljan sam pobjedom. Znali smo da će biti teško, nije nas zavarala ubjedljiva pobjeda u prvoj utakmici. Niije to bio realan rezultat, niti smo mi igrali toliko dobro, niti je Primorac bio toliko loš“, rekao je trener Jadrana, Petar Radanović nakon utakmice.

Jadran je do finiša prvog poluvremena “kaskao” za velikim rivalom, ali je potom preuzeo konce utakmice u svoje ruke i nije ih ispuštao do kraja meča.

Brzopleto smo ušli u meč, nismo imali karakterističnu disciplini. Pokušavali smo ishitrenim šutevima da ugrozimo rivala i to je uvelo utakmicu u egal. Trebalo nam je vremena da se adaptiramo i na taj prelazak sa otvorenog bazena na Škveru na zatvoreni u Kotoru. Primorac je sve to iskoristio. Kasnije smo se konsolidovali i uspjeli da iznesemo situaciju na način koji smo priželjkivali“.

>>>Brejk Jadrana, titula blizu Škvera

Radanović je pohvalio oba golmana, uz konstataciju da je Darko Đurović bio za nijansu bolji od Aleksandra Kralja što je bio tas na vagi Jadrana.

Treći meč u kojem Jadran može da proslavi titulu, na programu je u četvrtak od 19 sati na Škveru.

Daćemo sve od sebe da u četvrtak stavimo tačku na sezonu. Nadam se da ćemo biti organizovaniji, da ćemo greške i neke naše brzopletosti svesti na minimum“, dodao je Radanović.

Odličan je na golu Jadrana bio Darko Đurović, upisao čak 12 odbrana.

Bili smo hradnije glave od rivala, pogotovo u finišu, gdje smo uspjeli da sačuvamo dva gola prednosti. Trebala nam je jedna ovakva pobjeda na bazenu gdje je uvijek teško igrati. Prelazak sa otvorenog na zatvoreno plivalište je uslovio naš sporiji ulazak u meč, kasnije smo uhvatili ritam i pobijedili. Nadam se da će u sledećem meču na Škveru biti još bolja atmosfera nego na otvaranju serije i da ćemo sa našim navijačima proslaviti titulu“, kazao je Đurović.