Raičević za LOB SPORT nakon bajke u Kostanci: Pokazatelj da smo na pravom putu

Raičević tokom turnira u Konstanci (Foto: FIBA)

Marko Raičević, Miloš Jovanović, Petar Ivanović i Filip Dragojević – momci koji su očarali Evropu. Članovi basket ekipe Podgorica Kodio osvojili su drugo mjesto na Mastersu u Konstanci. Uspjeh je posebno dobija na značaju kada se zna da je ovo bio prvi za momke iz glavnog grada Crne Gore, a sami put do finala bio je kao iz bajke. Krenuli su od kvalifikacija, a sve se završilo nezaboravnim plasmanom u finale gdje su morali da čestitaju Hangžuu.

Mi smo kontaktirali jednog od četvorice sjajnih momaka koji je za Lob Sport podijelio utiske nakon nevjerovatnog nastupa u Rumuniji. Marka Raičevića smo dobili dok je ekipe putovala za Atinu gdje je očekuje novi Masters.

Zaista nevjerovatan turnir za nas, utisci se još uvijek nisu slegli. Presrećni smo zbog ovakvog uspjeha na našem prvom Mastersu, uzimajući u obzir da je rijetkost da neka ekipa stigle od kvalifikacija do finala“, priča nam Raičević na startu razgovora.

>>> Momci koji su očarali svijet

Dvije pobjede protiv Ostrova i Utrehta u kvalifikacijama osigurale su plasman u grupnu fazu. Tamo je pobjeda protiv Krupnja bila dovoljna za plasman među osam najboljih.

Glavni cilj je da prođemo kvalifikacije i igramo grupnu fazu, sa fokusom na to da sa jednom pobjedom prođemo dalje u četvrtfinale“, rekao je Raičević.

Uslijedilo je četvrtfinale protiv Antverpena. Gubili su Podgoričani 14:8, pa 18:13 i 19:16 na dva minuta prije kraja. Međutim, uspjeli su da slave 21:19 i prođu u polufinale.

Antverpen je bio jedan od glavnih favorita na turniru i trenutno je druga ekipa na svijetu. Znali smo da u toj utakmici nemamo šta da izgubimo, dok sa pobjedom dobijamo mnogo. Odigrali smo nevjerovatan meč, vjerovali da možemo igrati sa ostalim najboljim ekipama na svijetu. Nošeni našom ‘ludom’ energijom, željom za pobjedom i velikim samopouzdanjem prošli smo dalje“, nema dilemu Raičević.

Marko Raičević tokom turnira u Rumuniji (Foto: FIBA)

Ono što posebno treba istaći je nevjerovatan karakter Raičevića i drugova koji su gotovo sve utakmice odigrali na jednu loptu.

Ni u jednom trenutku nismo podlegli pritisku, vjerovali smo jedni u druge, ginuli na terenu za svaku loptu i upravo u ključnim momentima pokazali karakter i došli do važnih pobjeda“, ističe naš sagovornik.

Na prvom Mastersu su probili led, sada se željno čekaju njihovi nastupi na ostalim turnirima. Svjedoči tome i tekst koji je objavljen na zvaničnom sajtu Fiba 3×3.

Puno će nam značiti ovaj turnir. Sa jedne strane kao najbolji pokazatelj da smo na pravom putu, da radimo prave stvari, ali kao i obaveza da nastavimo da treniramo još jače i nadograđujemo se kao sportisti, ali i kao ljudi“, iskren je Raičević.

Plasman u finale u Konstanci otvorilo je prostor za minimum još dva jaka turnira. Prije toga na programu je Atina.

Obezbijedili smo učešće na još dva čelendžera. Plan nam je da odigramo još nekoliko turnira, gdje ćemo pokušati da se što bolje plasiramo i produžimo sezonu. Nakon toga, slijedi kratka pauza, odmor, a onda pripreme za narednu sezonu“, dodaje Raičević.

Foto: FIBA

Sjajnu uvertiru pred put u Rumuniju Podgorica Kodio imala je u Nikšiću, na turniru u okviru 3×3 LOB Montenegro tour-a. Prvi nastup i naravno – prvo mjesto.

Fantastična organizacija, igra se odličan basket i nadam se da ćemo iz godine u godinu imati prilike da budemo svjedoci sve većoj popularnosti ovog sporta u našoj državi, kao i da uživamo u kvalitetnim utakmicama naših igrača“, poentirao je Marko Raičević.

Masters avantura krenula je kao iz bajke, ali Podgorica Kodio ne želi na tome da stane. I ne sumnjamo da ćemo tek svjedočiti dobrim rezultatima ove sjajne četvorke.