ATLETSKI SAVEZ CRNE GORE

“Stavljamo tačku na slučaj Marije Vuković”

Velika prašina podigla se oko riječi koje je izrekla Marija Vuković u emisiji Igram svoju igru.

Naša atletičarka nesmotreno je reagovala u jednom dijelu emisije kada je jedan od državnih simbola Crne Gore nazvala “kokoškom sa naše zastave”.

_>>> “Izvinjavam se, namjera nije bila da unizim grb Crne Gore jer bih time unizila i sebe”

Marija je istupila sa saopštenjem u kojem se izvinila javnosti na nesmotrenoj reakciji, a predsjednik Atletskog saveza Milorad Vuletić obratio se javnosti povodom ovog slučaja, i kako sam kaže, po posljednji put.

Saopštenje Vuletića prenosimo integralno.

Kao predsjednik Atletskog saveza Crne Gore razgovarao sam sa našom takmičarkom Marijom Vuković, povodom izjave koju je dala u emisiji RTCG, a koja je izazvala brojne reakcije javnosti.

Nakon njenog javno upućenog izvinjenja crnogorskoj javnosti zbog neprimjerenih riječi na račun državnog simbola, kao i nakon iskrenog kajanja koje je izrazila u našem razgovoru, za Atletski savez Crne Gore stavljena je tačka na ovaj slučaj.

Kao isključivo sportska organizacija, nastojaćemo da i u narednom periodu, kao i do sada, obezbijedimo najbolje moguće uslove za pripreme i takmičenja naših članova, pa naravno i Marije Vuković, što se posebno odnosi na olimpijsku godinu.

Atletski savez Crne Gore zahtijeva, kao i do sada, od svih svojih članova da na dostojan i adekvatan način reprezentuju svoju zemlju i njene državne simbole, kako na sportskim borilištima, tako i van njih“, piše u saopštenju Vuletića.