UTISCI KULJAČE I FRANETE

“Zadovoljni smo, ali uvijek može bolje”

Foto: VPSCG

Crnogorska plivačica Jovana Kuljača osvrnula se na svoje nastupe tokom Svjetskog prvenstva u plivanju, koje se održava u Dohi.

“Popravila sam i na 50 kraul lični rekord. Zadovoljna sam, ali naravno uvijek može bolje. Lijepo sam se osjećala dok sam plivala. Bio je problem između 25 i 35 metara, tih 10 metara razlike, tu sam malo usporila i na tome mora da se radi. Veliko iskustvo za mene, ovo mi je treće Svjetsko prvenstvo. Jako sam zadovoljna, popravila sam rezultate, što je bio i cilj. Sada slijedi olimpijski cilj, predstoji dosta rada i truda. Potrudiću se da plivam najbolje što mogu”, istakla je Kuljača.

>>> Kuljača ličnim rekordom do 52. mjesta

>>> Kuljača popravila lični rekord

Selektorka crnogorskih plivača Danijela Franeta zadovoljna je učinjenim u Kataru.

“Zadovoljna sam, jer kad pogledamo unazad i kad uporedimo prošla Svjetska prvenstva, uvijek je nešto nedostajalo. Međutim, moram biti iskrena i reći da mi je žao što Miloš Milenković nije uspio da nastupi u disciplini 100 metara delfin, jer bi sigurno otplivao svoj lični rekord, što bi ujedno bio i državni rekord, ali šta je tu je. Kad podvučemo crtu, od tri otplivane trke imamo tri najbolja lična rezultata i mislim da smo na najbolji mogući način iskoristili ovo takmičenje u Dohi. Ne treba napominjati da je ova godina jako teška i da ima jako puno takmičenja i izazova. Ono što je najvažnije je da oni ostanu zdravi, da smo maksimalno iskoristili naš dolazak ovdje i da su rezultati naših plivača malo konkurentniji u odnosu na ostatak svijeta. To treba da nas raduje i nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolji”, poručila je Franeta.

>>> Milenković oborio državni rekord

>>> “Mi smo možda mala država, ali imamo veliko srce”