Andrija Delibašić za LOB SPORT: Pokazali smo da Mađarska nije bauk, ali bod nije za veselje

Foto: FSCG

Bod sa Mađarskom neki smatraju velikim, dok sa druge strane Crnoj Gori donosi imperativ pobjede u predstojećim mečevima u septembru kako bi ostali u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo.

>>> Ni na nebu, ni na zemlji

Jedan od najubojitih napadača kojeg je Crna Gora imala, a sada trener, Andrija Delibašić ističe da je naša reprezentacija pokazala da može da parira svima, ali da to nije dovoljno za veći uspjeh.

Malo se iskonstruisala neka priča da je Mađarska bauk. Oni su imali dobre rezultate ali pokazali smo da možemo da igramo protiv njih. Generalno je ovaj termin kvalifikacija užasan je za igrače, žao mi je jer bi sigurno bolje igrali da su imali makar malo odmora“, kaže nekadašnji reprezentativac.

Delibašić u dresu reprezentacije

Kao mnogi, i Delibašić je vidio “dva lica” Crne Gore, a inicijativu Mađarske smatra prividnom.

Utakmica je imala neki čudan tok, bila je dosadna na momente. Mađari su imali prividnu inciijativu ali bez velike opasnosti. Savić je najbolje rekao nakon meča, bili su bolji u nastavku ali nisu imali ozbiljnijih prilika. Bod nije baš za neko veliko veselje, moraće kao i prethodnih godina da se traži neko čudo na strani da bi se umiješali u borbu za plasman na prvenstvo“, zaključio je bivši trener Mornara.

Delibašić je za Crnu Goru odigrao 21 meč i postigao šest golova. Svakako da je gol koji će svima ostati u pamćenju jeste onaj protiv Engleske u samom finišu utakmice i veliki bod “Pod Goricom”.