NEMANJA GRBOVIĆ

“Biće čudno, nadam se prelijepom oproštaju i plasmanu na Svjetsko prvenstvo”

Foto: Peter Kneffel / DPA / Pixsell

Crna Gora danas od 17:30 u Morači igra sa Italijom revanš baraža za odlazak na rukometno Svjetsko prvenstvo.

Selekcija Vlada Šole iz Konversana ima -6 (32:26) te je potreban trijumf od sedam golova kako bi izborila svoje treće učešće na planetarnoj smotri početkom 2025. godine.

>>> “Italijani su nam ostali dužni, a dugovi su za vraćanje”

Istovremeno, nakon 15 godina nastupanja za nacionalni tim oprašta se sjajni pivot Nemanja Grbović. Neumorni Pljevljak bio je dio svih najvećih uspjeha Lavova, kultnih pobjeda, tijesnih poraza, ostavljajući uvijek posljednju kap znoja na parketu.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Sada će 34-godišnjak senator protiv Azura posljednji put istrčati u crvenom dresu, uz nadu da će oproštaj proteći u znaku visokog trijumfa i plasmana na Svjetsko prvenstvo.

“Biće čudno, ali mislim da sam u svakom trenutku dao sve od sebe i nadam se da ću imati prelijep oproštaj, da će ova generacija izboriti još jedno prvenstvo svijeta. Tu sam dugi niz godina, dolaze mlađi i njima bi trebalo pružiti priliku. Naravno, pretpostavljam da će mi reprezentacija mnogo faliti”, priznaje Grbović uoči utakmice.

>>> “Nadam se da ćemo se probuditi”

Crna Gora ispred sebe ima kompleksan zadatak protiv borbenog autsajdera, koji ima šest golova prednosti. Svejedno, imperativ su preokret, pobjeda i odlazak na još jedno veliko takmičenje. Tamo eventualno neće biti Grbovića, ali želi da pruži posljednji atom snage za nacionalni tim i lansira ga na završni turnir, koji se od 14. januara do 2. februara igra u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

“Očekujem mnogo bolji meč i plasman na Svjetsko prvenstvo. Mislim da možemo mnogo bolje. Znali smo da su Italijani borbeni, ali ne znamo šta je razlog naše loše igre. Da li je umor ili smo potcijenili rivala, iako smo govorili da to ne smijemo da uradimo. Sada imamo revanš u Morači. Možemo da preokrenemo. Sve je moguće i vjerujem da ćemo uspjeti”, naglašava Grbović.

Foto: ImagoSport / Pixsell

U taboru reprezentacije svjesni su da jedan segment mijenja sve – odbrana.

“Moramo da igramo mnogo bolju odbranu nego u u prvom meču. Prepoznatljivi smo po njoj i ako budemo na nivou mislim da neće biti problema ni u odbrani, ni u napadu. Od odbrane sve kreće”, jasan je Grbović.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare