MILOŠ VUJOVIĆ

“Italijani su nam ostali dužni, a dugovi su za vraćanje”

Photo: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Heike Feiner/IMAGOSPORT/Pixsell

Rukometaši Crne Gore sjutra od 17 časova i 30 minuta igraju revanš baraža za plasman na Mundijal naredne godine protiv Italije.

Azuri su u prvom meču slavili potpuno neočekivano i jako ubjedljivo 32:26 i tako pred Lavove stavili jako težak zadatak da u Morači nadoknade zaostatak.

Miloš Vujović smatra da on i njegovi saigrači moraju sjutra pobijediti Italiju. Krivicu za debakl u prvom meču vidi upravo u sebi i saigračima. Smatra da su ponovo ponovili grešku iz prošlosti i imali pristup “lako ćemo” protiv timova koji su objektivno slabiji od njih.

Pred nama je bitna utakmica iz koje moramo izaći kao pobjednici. Mi igrači smo za sve krivi zato što konstantno ponavljamo greške kad igramo protiv slabijih. Uvijek pristupamo utakmicama sa “lako ćemo”. Kao i protiv Grčke kada su nam pokazali da sa takvim pristupom ne možemo i dobili nas tri razlike. Ipak već u revanšu u Podgorici smo ih pobijedili sa 10 razlike i pokazali da smo bolji tim, pa se nadam da će i ovoga puta biti tako. Međutim, ovoga puta je drugačiji rezultat, gubimo sa šest razlike, veliki je pritisak na nama. Moramo pristupiti meču puno ozbiljnije. Biće izazvono pobijediti Italiju sedam razlike, zahtjevno, tesko, ali ne bježimo od cilja, znamo da smo favoriti i svi mi želimo da pobijedimo i da nastavimo kontinuitet igara na Svjetskim prvenstvima“, započeo je krilni rukometaš naše selekcije.

Photo: IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl/IMAGOSPORT/Pixsell

Smatra da ih Italijani nisu iznenadili u prvom meču. Očekivali su da će Azuri igrati upravo tako kako su igrali, ali priznaje da odbrana nije bila na nivou.

Moje mišljenje je da nas nisu iznenadili sa njihovim napadom. Očekivali smo te njihove prodore sa šest metara da će da igraju jedan na jedan igru. Uspjeli su jer nam odbrana nije bila na nivou. Krila su im bila jako raspoložena. Smatram da u Podgorici to neće moći. Pružićemo bolju i kompaktniju odbranu. Krila ćemo zatvoriti i neće biti prolaza sa šest metara. Nisu nas iznenadili, ali pristup je bio loš i to je naša loša strana što kad igramo sa slabijim ekipama pristupamo sa “lako ćemo”. Brzo dobijemo povratnu informaciju da mi još uvijek nismo taj nivo i ne možemo to da priuštimo sebi. Moramo da krenemo jako, moramo da stvaramo prednost, da pokažemo da u Podgorici neće moći da pruže ono što su u Konversanu“, jasan je Miloš.

Ono što svakako brine i što je sigurno uticalo i na rezultat u Konversanu jeste njegova povreda ramena koja se dogodila u prvih 10 minuta igre. Otkriva da će morati na operaciju, ali i da ga trenutno to ne zanima.

Ta povreda me je malo sputala, desila se u prvih 10 minuta, nisam očekviao da bi moglo tako da mi iskoči rame. Bio sam na magnetnoj rezonanci i oštećeno mi je rame i doktor je rekao da ću morati da se operišem. Ali, ne želim o tome da razmišljam, sjutra je utakmica pred našim navijačima i odigraću kao da se ništa nije dogodilo. Moramo pobijediti sedam razlike, Italijani su nam ostali dužni, a dugovi su za vraćanje“, poslao je jasnu poruku Vujović za kraj.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare