“Hrvatska i Slovenija odlični testovi pred EHF Euro”

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste počinje danas, šampionat Starog kontinenta za rukometaše je na pragu. Poslednje provjere pred put u Njemačku, rukometna reprezentacija Crne Gore imaće u Poreču.

U istom terminu (17 sati) kada Ajkule budu u meču sa Francuskom krenule put Olimpijskih igara i Pariza, izabranici Vlada Šole će na Kroacija kupu igrati sa domaćinom Hrvatskom. Za petak je zakazan duel sa Slovenijom.

>>> “Da vidimo gdje smo, Vuko nam puno znači”

Od turnira očekujem da se uigramo, da probamo stvari koje smo vježbali na pripremama. Imaćemo dvije dobre utakmice, gdje možemo da ispravimo neke stvari prije prvenstva“, rekao je crnogorski reprezentativac Radojica Čepić.

Foto: Nicolas Luttiau/Pressesport/PIXSELL

Dvadesetjednogodišnji Pljevljak smatra da su protivnici u Poreču rivali po mjeri.

Hrvatska i Slovenija su dvije odlične ekipe. Siguran sam da će nam naredna dva meča poslužiti da se što bolje pripremimo za šampionat”.

>>> “U Poreč po pobjede, sve karte staviti na sto 12. januara”

Crnogorski vaterpolisti su na proketkom EHF euru ostvarili najbolji rezultat u istoriji – 11. mjesto. To je obaveza da u Njemačkoj pokušaju da ponove isti rezultat. Neće biti međutim lako Lavovima da dobace do glavne runde. Treba prvo osvojiti jedno od prva dva mjesta u grupi sa Islandom, Srbijom i Mađarskom.

Ekipe u grupi su odične, sve utakmice će biti teške, ali to nam je samo dodatni motiv da pokažemo da možemo da igramo sa svima i da pokušamo da ponovimo ili nadmašimo rezultat sa prošlog Evropskog prvenstva“, zaključio je Čepić.

Standings provided by Sofascore