Iz Prištine se vidi Njemačka: “Lavovi” spremni da čekiraju vizu za EP

Foto: RSCG

Prva prilika je propuštena protiv Slovenije u martu, ali sada imaju sve u svojim rukama. Rukometaši Crne Gore večeras u Prištini protiv Kosova (20.15h) imaju šansu da čekiraju kartu za Evropsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj.

Postoji šansa i da “lavovi” preuzmu drugo mjesto ukoliko Slovenija savlada Bosnu i Hercegovinu, ali niko se u taboru naše selekcije ne bavi kalkulacijama. Prvi naredni meč je najbitniji, a protiv selekcije kao što je Kosovo Crna Gora je favorit. I tu ulogu mora da opravda.

Sve zavisi od nas, sa tim razmišljanjem smo i došli da praktično završimo posao koji smo započeli u oktobru prošle godine. Momci se osjećaju odlično, a očekujemo dobar otpor Kosova u lijepom ambijentu. Biće zanimljiva utakmica“, rekao je Miloš Božović iz Prištine.

“Lavovi” znaju šta ih čeka u nekadašnjoj dvorani “Boro i Ramiz”, a sada Palati sportova. Rival je rasterećen, sigurno će imati podršku sa tribina i biće silno motivisan da napravi možda i najveći rezultat u svojoj istoriji.

Kada ekipa nema šta da izgubi, igra opušteno i uživa u rukometu. Smatram da je to jako nezgodno, a očekuje nas i drugačija atmosfera nego kada smo prošli put gostovali ovdje. Ali, smatram da smo dosta kvalitetniji, u ovakvim mečevima je pristup ključan“, jasan je Božović..

Novi selektor, Vlado Šola, je stigao u martu, odmah su uslijedili mečevi sa Slovenijom, pa nije bilo vremena da se sve postavi kako je zamišljeno. Sada je već drugačije, a večeras protiv Kosova i u nedjelju protiv Bosne i Hercegovine mogli bi da dobijemo neku novu Crnu Goru.

Svaki početak je težak, sjećamo se i onog od prije četiri i po godine, novog ciklusa sa novim selektorom. Trebalo je vremena da se sistem ‘zavrti’, ali smatram da smo tu početnu prepreku prešli u martu. Imamo odličnu saradnju, dobro smo radili prethodna dva dana, uvjeren sam da će dobre stvari početi da izlaze na vidjelo“, poručio je Božović.

Crna Gora će biti oslabljena. Božo Anđelić nije doputovao iz Kuvajta zbog problema sa vizom, zbog suspenzije neće biti Miloša Vujovića, nema ni prvog pivota Nemanje Grbovića koji se vraća na teren nakon povrede…

Prvi srednji bek, Božo Anđelić, nije doputovao iz Kuvajta zbog problema sa vizom, poslije Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj se oprostio kapiten Vasko Ševaljević, a Stevan Vujović opet nije pozvan…

Bez tri ključna igrača smo doputovali. Nadam se da ćemo mi mlađi, koji ćemo dobiti šansu, dati sve od sebe, kao i do sada. Mislim da se neće puno osjetiti njihov izostanak“, samouvjeren je Aleksandar Bakić.

Crna Gora ima pozitivan skor protiv Kosova – tri meča, tri pobjede. “Lavovi” su u Prištini gostovali prije dvije godine (28. aprila) i slavili su 27:22. Međutim, bio je to “korona period” i dvorana će biti prazna.

Tada je bila korona, sada se očekuje puna dvorana. Svi znamo kako rukometaši Kosova igraju na svom terenu, publika ih nosi, kao i nas, ali smo došli po dva boda“, poentirao je Bakić.