“Mađarska je naš meč prvenstva, mi smo favoriti”

Marina Rajčić. Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Kapitenka Crne Gore Marina Rajčić analizirala je prethodne dvije i najavila ključnu utakmicu grupe B na Svjetskom prvenstvu, koju naša selekcija igra sjutra od 20:30 u Helsinborgu protiv Mađarske.

“Svaki meč je nosio nešto svoje. Protiv Kameruna smo igrale malo sporije, pravile neke tehničke greške, dok je protiv Paragvaja utakmica bila brza i zahtijevala od nas bržu igru. Te dvije utakmice iskoristili smo u najboljem mogućem smislu, a to da izađemo nepovrijeđene, ostanemo zdrave i ispucamo neke greške”, rezimirala je Rajčić.

>>> “Ne treba nam pritisak, protiv Mađarske je ključna stabilna odbrana u tandemu sa golmanom”

Lavice sa Mađarskom igraju za maksimalan učinak i dva zlatna boda pred narednu fazu rukometnog Mundijala.

“Spremne dočekujemo Mađarsku i to je, za mene, meč prvenstva. Utakmica protiv njih biće jedan poseban tempo, zavisno kako se utakmica otvori. Spremne smo za to i bitno je da smo u nekom dobrom naletu. Ipak, na kraju se računaju ta dva boda. Mađarska mi sada izgleda puno bolje nego što je to bilo prije par godina. Ima sada mnogo jači tim, ali sve zavisi koliko im mi budemo dozvolile da one krenu jako. Imaju dobre igrače, golmane, tako da će sjutrašnja utakmica biti mnogo jaka i trebaće nam dosta fokusa i snage da je privedemo kraju i da to bude u našu korist”, naglasila je golmanka Crne Gore.

Selekcija Bojane Popović upisala je dvije lake pobjede nad Kamerunom (25:11) i Paragvajem (41:26), ali su bile uočljive i neke greške koje valja ispraviti protiv Mađarske.

“Protiv Kameruna smo bolje ušle u meč, ali smo protiv Paragvaja imale nekih problema, pogotovo na početku meča, jer nismo ušle fokusirane. Negdje u 45 minutu uspjele smo da se vratimo na pravu stazu i vratimo samopouzdanje koje smo na početku meča izgubile. Na kraju je najvažnije da smo pobijedile obje utakmice, što nam daje na samopouzdanju pred dalji tok prvenstva”, istakla je Bobana Klikovac.

Pivot Crne Gore svjesna je da će protiv Mađarske biti puno teže i zahtjevnije.

“U ovom momentu utakmica sa Mađarskom je najvažnija za nas jer se obje ekipe bore za maksimalan broj bodova da prenesu u narednu rundu. Čeka nas teška utakmica i prethodni susreti će nas podstaći da uđemo fokusiranije sjutra, da ćemo neke greške ispraviti i pokazati da mi to možemo da odradimo na najbolji mogući način. Mađarska je stamenija, stabilnija i kvalitetnija ekipa od prethodne dvije selekcije, što nam više odgovara, taj neki evropski stil. Ne možemo ocijeniti Mađarsku na osnovu utakmica protiv Paragvaja i Kameruna, tako da ćemo neke njihove greške moći da uvidimo u utakmici sa nama”, smatra Klikovac, koja je odgovorila na pitanje ko je favorit uoči okršaja u Helsinborgu.

“Osjećamo se sigurno. Mislim da će nas Bojana i Maja pripremiti vrlo dobro. Mi smo, definitivno, favoriti. Svaka od nas treba da odradi svoj dio i ubijeđena sam da ćemo ostvariti dobar rezultat”, zaključila je.

Standings provided by Sofascore