NEMANJA RADOVIĆ

“Neće biti lako, danas svi igraju košarku”

Foto: FIBA

Nakon jutarnjeg treninga u Bemax areni, izabranici Boška Radovića spakovali su kofere za Njemačku, a sjutra će u MHP Areni odraditi dva treninga uoči duela sa svjetskim prvakom, koji se igra u četvrtak od 19:30 časova.

>>> “Biće ovo zahtjevan prozor, znamo šta je cilj”

Sokolima se priključio i iskusni Nemanja Radović, košarkaš Mursije, koji će imati posebnu ulogu u podmlađenoj selekciji.

Odmah nakon obaveza u svojim klubovima, gdje smo svi imali utakmice Kupa, bez pauze stigli smo i priključili se reprezentaciji. Sigurno da nije lako, ali generalno je to nešto na šta smo navikli kada su u pitanju kvalifikacije“, istakao je Radović.

Novi prozor naša reprezentacija otvara protiv prvaka svijeta, reprezentacije Njemačke.

Kvalifikacije kreću najtežim gostovanjem. Dovoljno je reći da je Njemačka aktuelni svjetski prvak. Ne treba mnogo trošiti riječi o njihovim kvalitetima. Svjesni smo da nas čeka teška i komplikovana utakmica, ali nastojaćemo da ostavimo što bolji utisak“.

Iako je sada Njemačka samo u mislima, Radović je svjestan da će tri dana kasnije meč protiv Švedske imati posebnu težinu.

Sigurno da ćemo u Podgorici morati da uđemo jako, koncentrisano i tvrdo, jer nam u toj utakmici treba pobjeda. Iako tri selekcije prolaze dalje, neće biti lako, jer je ovo veoma zahtjevna grupa, tako da moramo biti oprezni. Svi igraju košarku, posebno danas je to nezhvalno prognozirati, jer se nikad ne zna sa kakvim će sastavima nastupiti reprezentacije, ali treba ići od utakmice do utakmice. Naš primarni cilj svakako mora biti pobjeda u Podgorici protiv Švedske” jasan je Radović.

Nemanja Radović već godinama unazad ima status legende u Mursiji, a na utakmici protiv Granade prije osam dana postao je najbolji strelac u istoriji kluba. 

U dobroj sam formi, Mursija je u dobrom nizu utakmica, na to se nadovezala moja dobra forma i sa dosta optimizma očekujem i nastupe u reprezentaciji. Volim da igram za Crnu Goru, da odigram ove utakmice kako treba i da pomognem koliko god budem mogao” zaključio je Radović.