DUŠAN MATKOVIĆ

“Ostaje žal, nismo smjeli da dozvolimo oscilacije u igri”

Foto: Marcel ter Bals / DeFodi Images / Pixsell

Vaterpolo reprezentativac Crne Gore Dušan Matković prokomentarisao je eliminaciju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi.

Naša selekcija izgubila je od evropskog šampiona Španije (12:15), a skupo je koštala treća četvrtina u kojoj nije postigla niti jedan gol (0:5) te će na kraju, baš kao i na nedavnom Evropskom prvenstvu, razigravati za pozicije od petog do osmog mjesta u Kataru.

>>> Evropski prvak preveliki zalogaj

“Kao što smo i rekli u najavi, Španija je svjetski i evropski šampion. Ono što mi nismo smjeli da dozvolimo sebi jeste da imamo tolike oscilacije u igri. Počeli smo s velikim minusom, koji smo uspjeli do poluvremena da sustignemo, ali smo opet u trećoj četvrtini imali pad. Na kraju to nije bilo moguće sustići. Čestitam im na pobjedi, a nama ostaje da se borimo dalje od petog do osmog mjesta”, ističe Matković.

>>> “Vjerovali smo, ali se vidjela razlika”

Foto: Marcel ter Bals / DeFodi Images / Pixsell

Crna Gora je ranijim plasmanom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva obezbijedila plasman na Olimpijske igre u Parizu na ljeto, što je i bio osnovni cilj selekcije u Dohi.

“Ispunili smo glavni cilj, ali uvijek ostaje žal jer smo mogli da napravimo iskorak. Svaka utakmica za reprezentaciju je izuzetno značajna, iako je to borba za plasman od petog do osmog mjesta. Svi ćemo da pružimo svoj maksimum, koliko je to moguće u ovom trenutku, i da pokušamo da ostvarimo što bolji plasman”, zaključuje vaterpolista Crne Gore.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare