NEMANJA GRBOVIĆ

“Ponosan i punog srca odlazim iz reprezentacije u kojoj sam stekao braću”

Foto: Beautiful Sports / Goldberg / ImagoSport / Pixsell

Nemanja Grbović oglasio se na društvenim mrežama nakon oproštaja od rukometne reprezentacije Crne Gore, kojoj je uvijek i bespoštedno služio tokom više od 15 godina.

Crnogorski pivot obratio se javnosti…

“Sada, kada su se utisci slegli, želim da vam se obratim. Hvala što ste i tog dana, kao i sve godine unazad, bili uz mene. Hvala za onakvu atmosferu i onakav oproštaj! Ponosan, srećan i počastvovan što sam više od 15 godina bio dio reprezentacije i igrao za svoju zemlju”, započeo je Grbović u svojoj objavi.

>>> “Brato moj, dao si crnogorskom rukometu mnogo, bio si i ostaćeš primjer

Foto: Beautiful Sports / Goldberg / ImagoSport / Pixsell

Njegova beskompromisnost i savršena preciznost na parketu uvijek su ga činili prepoznatljivim u nacionalnom dresu, koji je dostojno predstavljao na brojnim velikim takmičenjima.

Bilo je tu uspona i padova, dosta teških bitki koje se neće nikad zaboraviti. Ponosno odlazim jer znam da sam tamo uz svoje drugove ginuo i davao sve od sebe. Da smo imali dosta odricanja da bi bili tamo i sve uradili da dignemo našu reprezentaciju na mjesto koje i zaslužije”, naglasio je pivot.

>>> “Bila je čast igrati uz takvog čovjeka i igrača”

Foto: Peter Kneffel / DPA / Pixsell

Grbović je tokom karijere igrao za Lovćen kroz tri navrata, Budućnost, Vardar, Radnički iz Kragujevca, a posljednjih godina član je rumunske Steaue iz Bukurešta. Međutim, igranje u dresu Crne Gore uvijek je bilo puno veće od svih klupskih izazova.

“Nije bilo lako donijeti ovu odluku… ali srce je puno! Znam da mi je čast što sam imao takve saigrače i što sam za života stekao prijatelje, braću! Hvala saigračima, navijačima, trenerima, Savezu… Ponosan i punog srca odlazim u ‘penziju’. Uvijek uz Crnu Goru, grb i momke koji nastavljaju dalje”, zaključio je Grbo.  

>>> Ludi i trijumfalni oproštaj Lavova, junak Grbović presudio Srbiji sa zvukom sirene