RSCG

Poslato pismo IHF-u: “Evo zašto Crna Gora treba da dobije specijalnu pozivnicu za SP”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Uprkos tome što je rukometna reprezentacija na parketu ostala bez Svjetskog prvenstva, RSCG ne odustaje od ideje da se Lavovi nađu na planetarnom prvenstvu od 14. januara do 2. februara 2025. u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Rukometni savez Crne Gore uputio je Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) pismo o namjerama za dobijanje specijalne pozivnice.

>>> Eskalacija

Lavovi nijesu uspjeli da u baražu izbore učešće na planetarnoj smotri, jer je Italija bila bolja u oba meča i zasluženo ostvarila istorijski rezultat, pa je Savez iskoristio mogućnost da aplicira za dobijanje specijalne pozivnice, o čemu će odluku donijeti IHF.

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

U pismu koje je upućeno IHF-u, navodi se da je “od izuzetnog značaja da Crna Gora nastavi kontinuitet učešća na najvećoj sceni, jer je to u interesu razvoja rukometa i odluka koja bi bila pozdravljena od strane rukometne javnosti”.

Ista bi dobila veliku podršku i od strane navijača, za koje je rukomet sport broj 1 u Crnoj Gori i koji je našoj državi donio brojne uspjehe nakon obnove nezavisnosti 2006. godine, uključujući i jedinu olimpijsku medalju, naveo je RSCG.

“Glavni argument koji ide u prilog tome da bi Svjetska rukometna federacija trebalo da dodijeli specijalnu pozivnicu upravo Crnoj Gori je činjenica da smo najbolje plasirana reprezentacija sa posljednjeg velikog takmičenja – EHF Euro 2024, od svih reprezentacija koje kroz baraž, nijesu uspjele da izbore plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo”, naglašava se, između ostalog, u pismu koje je upućeno na adresu IHF-a.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare