ROBERT PROSINEČKI

“Puno je lakše biti igrač, ali me i trenerski posao jako zadovoljava”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Selektor Crne Gore Robert Prosinečki za kanal FSCG-a pričao je o svojim iskustvima tokom igračkih dana u Barseloni i Realu, ali i uporedio osjećaj kako je biti fudbaler, a kako trener.

“Moram da budem srećan što sam mogao da igram u dva najbolja kluba u Španiji, a Real je možda i najveći na svijetu. Prelijepi trenuci. Mislim da je samo osam stranaca to napravilo i igrali u oba kluba. Zato sam ponosan zbog toga. Imao sam sreću da igram za oba kluba”, rekao je, između ostalog, Prosinečki, a usput je pomenuo i Luisa Figa te njegov šokantni prelazak iz Barselone u Real.

Usput je selektor uporedio igračku i trenersku karijeru…

“Najljepše je kad zavisiš sam od sebe kad si igrač. Nema ništa ljepše nego igrati fudbal. Zato poručujem svima da igraju što duže. Kao igrač ne razmišljaš o puno stvari. Što god da se dogodi samo nazoveš u klub i sve bude završeno. Puno je lakše biti igrač, ali i trenerski posao nevjerovatna zadovoljava, pogotovo mene jer volim da radim. Lijepo je kad ti ekipa igra dobro, kad se vidi ruka trenera i kad ekipa zamisli trenera sprovede na terenu. Mi, koji smo u fudbalu, jednostavno volim to. Tu smo kao kod kuće. Imao sam sreće da kao igrač sarađujem sa velikim trenerima i puno toga naučim. Stalno učiš i stalno tražiš pomak, bilo kao igrač, bilo kao trener”, naglasio je Prosinečki.