KSCG IMA NOVOG PARTNERA

“Saradnja kao akcenat na razvoj mladih”

Foto: KSCG

Košarkaški savez Crne Gore i Sports performance lab potpisali su sporazum o saradnji, što može biti od izuzetnog značaja za praćenje razvoja mlađih igrača.

Sporazum o saradnji potpisali su predsjednica Košarkaškog saveza Jelana Dubljević i Marko Rajović, ispred Sports performance laba, koji će imati posebnu ulogu da raznim testiranjima prati motoričke sposobnosti igrača, ali i nastoji da isti poboljšaju svoje performance.

“Sigurno da je rad sa mladima od izuzetnog značaja. Na razvoju mladih želimo da stavimo poseban akcenat, a u tom cilju je i došlo do ove saradnje, jer upravo kroz razna tesitranja vjerujemo da se može napraviti iskorak u radu i razvoju kod mladih”, istakla je Dubljević.

>>> “Besplatna putovanja za učesnike Lige mladih”

Sports performance lab vrši utvrđivanje trenutnog stanja sportske forme ispitanika i informisanje trenera o dobijenim parametrima sa kontrolom i ocjenom kvaliteta realizacije trenažnog procesa. Vrši se prognoza sportskog potencijala ispitanika kroz niz motoričkih i kognitivnih testova.

>>> “Nastavljamo da širimo partnersku mrežu, to je primarni cilj”

“Sastavni dio ovog procesa je redovna zdravstvena kontrola sa praćenjem posturalnog statusa i identifikacija eventualnih deformiteta (kičma, stopalo, noge) – pristup omogućava pravovremeno uočavanje eventualnih neuravnoteženosti u motoričkom razvoju, čime se olakšava rad na korekciji utvrđenih anatomskih i funkcionalnih anomalija”, naglasio je Rajović.

>>> KSCG ugovorio novo partnerstvo

Na ovaj način Savez je još jednom pokazao da želi poseban akcenat da stavi na mlađe kategorije i što kvalitetnije razvijanje talenata, čije vrijeme tek dolazi.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare