BARAŽ ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Šola odabrao Lavove za Italiju

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Sve smo bliži baražu za Svjetsko rukometno prvenstvo, u kojem će Crna Gora igrati sa Italijom za plasman na svoje treće planetarnog prvenstvo, koje organizuju Hrvatska, Danska i Norveška od 14. januara do 2. februara 2025. godine.

Tim povodom selektor Vlado Šola saopštio je spisak od 18 igrača koji će konkurisati za dva meča sa Azurima. Prva utakmica igra se 9. maja u Konversanu, dok je revanš zakazan za 12. maj u Morači.

  • GOLMANI / Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević
  • KRILA / Mirko Radović, Luka Radović, Miloš Vujović i Aleksandar Bakić
  • BEKOVI / Branko Vujović, Stefan Čavor, Filip Krivokapić, Radojica Čepić, Vasilije Kaluđerović, Vuko Borozan, Arsenije Dragašević i Milorad Bakić
  • PIVOTI / Nemanja Grbović, Vuk Lazović i Miodrag Ćorsović

Selektor Šola odlučio se za okosnicu reprezentacije, koja je igrala na posljednjem Evropskom prvenstvu, dok su igrači Lovćena Krivokapić i Bakić igrama u martu protiv Gruzije u pripremnim utakmicama očigledno zavrijedili poziv, a time i mogućnost da debituju u zvaničnim susretima u državnom dresu.

>>> “Poziv Crne Gore je ostvarenje sna, jedva čekam da zaigram sa bratom i uzorom”

Foto: Dejan Lopičić / Lob Sport

Podsjetimo, Italija je do baraža i dvoboja sa Crnom Gorom stigla kroz dvije faze kvalifikacija. U prvoj, novembarskoj, na startu je u gostima izgubila od Turske (37:28), ali je potom kod kuće slavila (37:27) i s ukupnih 65:64 prošla dalje.

Potom su Azuri u martu bili bolji od Belgije, najprije na strani (25:29), a onda i pred svojim navijačima (33:31) te s ukupnih 62:56 zakazani megdan sa Lavovima.

Crna Gora lovi drugi uzastopni, a ukupno treći plasman na Svjetsko prvenstvo.

S druge strane, Italijani nikada do sada nisu nastupali na smotri najboljih selekcija na planeti.