EP U RUKOMETU / CRNA GORA - SRBIJA (18:00)

Za časni evropski oproštaj

Foto: EHF

Treću, ujedno i posljednju utakmicu grupe C na Evropskom rukometnom prvenstvu Crna Gora igra danas od 18 sati u Minhenu sa selekcijom Srbije.

>>> “Nevjerovatno da imamo nula bodova, na pobjedu protiv Srbije”

Nakon poraza od Mađarske (24:26) i Islanda (30:31) sastav Vlada Šole izgubio je matematičke šanse da se nađe u narednoj fazi kontinentalnog takmičenja. Međutim, iako izranjavani razočaranjem, Lavovi imaju motiv da utisak poprave pobjedom na Euru.

>>> Rezon bolne eliminacije

Foto: EHF

Sa druge strane, dvoboj je puno važniji Srbiji, koja ima jedan bod. Orlovi imaju imperativ trijumfa, nakon kojeg bi čekali večerašnji susret Mađarske i Islanda. Razumije se, u tom slučaju navijaće za Mađare, koji bi mogli da ih ostave sa tri boda izjednačene sa Islandom. Kako su Srbija i Island remizirali (27:27), tako bi konačnog putnika u narednu fazu odlučivala gol-razlika.

Srbija je trenutno na -1, a Island na +1.

Foto: Expa / Eibner/ Heike Feiner / Pixsell

U slučaju da Crna Gora zaustavi tim Antonija Đerone već prije same svoje utakmice Island bi prošao dalje, dok bi mu u drugoj scenariju bio dovoljan i bod protiv trenutnog lidera grupe. Istovremeno, Ribari bi u slučaju skalpa Mađara osvojili čak prvo mjesto u grupi i prenijeli dva važna boda u nastavak prvenstva.

U cijeloj priči Lavovi su rezultatski neopterećeni, ali itekako željni da osvoje bodove protiv selekcije koju su savladali 11. januara 2020. u austrijskom Gracu, što je bila prva pobjeda Crne Gore na Evropskim prvenstvima.

VREMEPLOV: Prva, istorijska pobjeda Lavova na Evropskim prvenstvima

Ukoliko naša selekcija trijumfuje nastup u grupi završila bi ispred Srbije, što bi joj u budućnosti donijelo bolju poziciju uoči žrijebova i izazova koji nesumnjivo slijede.

Standings provided by Sofascore