MLADI NADOLAZE

“Za Crnu Goru se borimo do kraja i u prijateljskim mečevima”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Rukometaši Crne Gore očitali su lekciju Gruziji (34:20) u prvom od dvije prijateljske utakmica. Bila je to rapsodija naših momaka u prvoj utakmici nakon Evropskog prvenstva.

>>> Lavovi bez milosti prema Gruziji

Selektor Vlado Šola je pružio šansu svim igračima, a reprezentativci su složni u jednom – debitanti su je iskoristili.

Lavove je predvodio Luka Radović sa osam golova.

Lijepa uvertira za majski baraž za Svjetsko prvenstvo. Pokazali smo da se uvijek borimo do kraja, pa čak i kada su prijateljske utakmice u pitanju. Dobro je vidjeti da mlađi nadolaze i da ova reprezentacija ima budućnost, s obzirom da je nekoliko starijih igrača dugi niz godina tu i da su na zalasku karijere“, rekao je Radović.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Bombarder Stefan Čavor je pohvalio mlađe kolege.

Debitanti su iskoristili priliku, odradili posao kvalitetno. Ova utakmica je bila pokazatelj kako treba da igramo. Trudićemo se da sjutra odigramo još bolje. Tokom EHF nedjelje smo odradili sve kako bi se što bolje pripremili za baraž za Svjetsko prvenstvo, sa Italijom ili Belgijom“, uvjerava Čavor.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Snažni pivot Miodrag Ćorsović potencirao je da je cilj okupljanja bila provjera mlađih igrača.

Selektor Šola je u reprezentaciju uveo sedam novih igrača. Veoma je važno da proširimo bazu. Što se tiče utakmica sa Gruzijom, smatram da će to biti odlične provjere. Svi smo tu da se borimo za mjesto u ekipi. Znam da smo svi maksimalno motivisani kada predstavljamo nacionalni tim, a selektor je taj koji će odlučiti kome će dati povjerenje u baražu“, zaključio je Ćorsović.

Crna Gora i Gruzija će drugi meč odigrati sjutra (subota) od 14 časova u dvorani Verde.