Brano Božović za LOB SPORT: Želio sam da Budvanska rivijera igra Evropu, ali nemoćni smo

Brano Božović, Budvanska rivijera. Foto: Stefan Ivanović

Budvanska rivijera prošle sezone osvojila je drugu titulu rukometnog šampiona Crne Gore u istoriji, prvu 2016, dok je ove premijerno stigla do trofeja Kupa.

Međutim, za razliku od šampiona Lovćena i trećeplasirane Budućnosti, Budvani neće igrati evropska takmičenja, u razgovoru za Lob Sport potvrđuje trener Brano Božović.

“Rado bismo se uključili. Ipak, u situaciji smo koja je diskutabilna, s obzirom da smo opštinski klub. Želio sam da se uključimo, ali je uprava kluba, protivno mojoj želji, odlučila da se ne prijavimo za Evropu i zaigramo prvi put od 2017. godine i EHF kupa”, ističe Božović, koji već nekoliko sezona sjajno vodi ekipu u domaćim okvirima.

>>> Lovćen pred pozivnicom za Evropu, a moguća je i SEHA: “To bi za nas bilo kao Liga šampiona”

>>> LOB SPORT saznaje: Rukometaši Budućnosti igraće Evropu, stigla i dva pojačanja sa Cetinja

“Nažalost, želje su jedno, a mogućnosti drugo. Jednostavno, nemoćni smo. Moje želje su uvijek da klub ide naprijed. Evropa je zlatna prilika za mlađe igrače i njihovo sazrijevanje. Međutim, trenutno ne možemo ništa da uradimo po tom pitanju”, priznaje strateg Budvanske rivijere.

Bek Đorđo Peruničić i golman Lazar Pešić već godinama praktično dominiraju u crnogorskom prvenstvu, uz brojna priznanja. Ipak, dvojac je daleko od reprezentacije, čega smo se dodatkli u razgovoru sa Božovićem.

>>> Bombarder Peruničić sa 11 golova srušio Lovćen, Budvani u finalu crnogorskog Kupa

>>> Veliki preokret Budvanske rivijere Budva za istorijski trofej Kupa

“Oni su svojevremeno bili pozivani. Međutim, onaj ko je ambiciozan i ko želi, on će doći do cilja. Godine prolaze i ta dodatna ambicija je jako važna, kao i psihološki momenat da odluče što, zapravo, žele. Mogu slobodno da kažem, po svemu što prikazuju oni poziv zaslužuju i to nije uopšte diskutabilno“, smatra rukometni stručnjak.

Selektori se često odlučuju za mlađe, ambicioznije i sa kapacitetom za budućnost. Njih dvojica su momci, ljudi i sportisti – prva liga”, zaključuje Božović.