Crna Gora preko Kosova do Evropskog prvenstva

Foto: RSCG

Izabranici Vladimira Šole slavili su u Prištini sa 26:24. Pitanje je samo da li će naša reprezentacija otići na Evropsko prvenstvo kao drugoplasirana ili kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz svih grupa.

Od starta meča je postavio stvari na svoje mjesto a naš golman Nebojša Simić se istakao sa šest odbrana na samom startu dok je ofanzivne rafale ispaljivao Branko Vujović, na poluvremenu je naša reprezentacija vodila sa 11:6.

U drugom dijelu dva puta je Crna Gora dolazila do šest poena prednosti a onda je nastupila i mini kriza gdje su zaprijetili domaći sa dva gola Tahirukaja i jednim Dedaja da bi prišli na tri razlike. Ipak ubrzo je Aleksandar Bakić sa dva vezana gola umirio publiku u dvoranu i ponovo unio mirnoću u naše redove.

Pokušavali su rukometaši Kosova u nastavku da zaprijete ali se onda pojavio i sjajni Luka Radović i sa dva brza pogotka doveo do nove prednosti. Ipak malo kockanja na kraju izabranika Vladimira Šole pa su se primili neki laki golovi na kraju ali ipak nedovoljno da Kosovo iznenadi.

Vujović je bio najefikasniji sa sedam golova dok je četiri postigao kapiten Mirko Radović.

Crna Gora će u nedelju protiv Bosne i Hercegovine u “Morači” pokušati da obezbijedi drugo mjesto i sa njega uđe na šesto uzastopno Evropsko prvenstvo.