“Danska protiv Crne Gore uvijek ima dodatni motiv, treba vjerovati i ostati miran”

Photo: Bildbyran/SIPA USA/Pixsell

Crnogorske rukometašice stigle su u Herning gdje ih sjutra od 20 časova i 30 minuta očekuje okršaj četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv domaćina Danske.

>>> “Očekujte borbu i utakmicu kakvu samo Crna Gora može da pruži”

Selektorka Bojana Popović ističe da Danska uvijek ima specijalan motiv kada igra protiv Crne Gore s obzirom da žele da agresivno odgovore na našu, tradicionalno, čvrstu odbranu.

Stigli smo u Herning, malo umorni svi. Ono što je bitno sada jeste da odradimo jedan dobar trening oporavka, a da sjutra ujutro probamo da odradimo jedan rukometni trening do početka utakmice. Malo je vremena za bilo šta, a imamo dosta materijala da analiziramo. To je jedino čemu možemo da se posvetimo jer treninga nemamo između ovih utakmica. Znamo se, imamo taj osjećaj igranja polufinala od prošle godine sa njima, to je isti sastav, a nama fale neke igračice. Pogledaćemo taj meč kako je to sve izgledalo. Nekako gledajući Dansku oni uvijek igraju taj svoj stil, ali kad igraju sa Crnom Gorom imaju dodatni motiv da podignu nivo agresije u odbrani jer znaju da ih očekuje i sa naše strane ta malo grublja igra sa više faulova i onda oni znaju da uzvrate i na to moramo da budemo spremni“, ističe Popović.

Photo: Bildbyran/SIPA USA/Pixsell

Danska je apsolutni favorit, ali selektorka želi da se njene izabranice mirne glave i hrabro suprotstave jednoj vrhunskoj ekipi.

Mislim da djevojke treba da budu srećne i zadovoljne, ali i da treba da želimo više i da probamo da se sjutra na najbolji mogući način suprotstavimo vrhunskoj ekipi, da budemo pametni, da taktički odigramo pametno, da ne jurimo jer nema potrebe. Treba da budemo mirne glave i da svi zajedno idemo ka istom cilju, mirno i staloženo“.

Bojana Popović je kao igračica rušila Dansku baš u Herningu 2010. godine kada je sa osam golova povukla Crnu Goru ka pobjedi, 30:29, u glavnoj rundi Evropskog prvenstva.

Dešavale su se te pobjede i ništa u sportu nije nemoguće, lopta je okrugla. Samo treba vjerovati. Mislim da je za nas sjutra bitno da ono što stvorimo i napravimo dobro valorizujemo. Te situacije nas znaju da poremete, počev od nekih šuteva otvorenih do penala gdje sve to podiže ekipu kada se to pogodi i ne podiže kada se ne pogodi. Mi nemamo taj kredit da možemo te situacije protiv Danske da promašujemo, moramo sve da pogađamo i da budemo na svojih 100 posto. Makar pet-šest igračica treba da postignu svoj maksimum na ovom turniru i da se sve kockice slože da se suprotstavimo ekipi kao što je Danska i naravno pored publike koja je fantastična, ali i za uživanje igranje u tom ambijentu bez obzira što će biti na njihovoj strani“, zaključila Bojana Popović.