IVANA GODEČ

“Izvukle smo možda i najteže protivnike, ali ih odlično poznajemo”

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Nimalo lagan zadatak čeka crnogorske rukometašice ove zime u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Voljom žrijeba danas je odlučeno da će Lavice odmjeriti snage sa Rumunijom, Srbijom i Češkom u grupi A.

>>> Lavice saznale rivale

Ivana Godeč, kao i Đurđina Jauković, smatra da su ona i saigračice dobile tešku grupu. Pivotmenka Budućnosti otišla je korak dalje i rekla da je ovo možda i najteža grupa na prvenstvu.

>>> “Dobile smo tešku grupu”

Dobile smo možda i najtežu grupu, u kojoj su timovi koje odlično poznajemo i u kojoj nema izrazitog favorita, niti autsajdera. Dobro je to što poznajemo odlično sve rivale, jer će nam to iskustvo biti od velikog značaja u pripremi utakmica“, započela je Ivana.

Foto: Lob Sport/Dejan Lopičić

Ipak, sve ekipe su dobro poznate Crnoj Gori, a prethodni mečevi sa ova tri tima su završavana pozitivno.

Sa Srbijom smo igrale nedavno u kvalifikacijama, protiv Češke na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a dobro pamtimo i duel protiv Rumunije u Skoplju, u kojem smo došle do pobjede koja nam je donijela polufinale na EHF Euro 2022. Rumunija je sada bez Neagu i to svakako značajno mijenja stvari, jer znamo koliko je značila za reprezentaciju i kakva je bila njena saradnja sa pivotom Pinteom“, dodaje rukometašica Budućnosti.

Vjeruje da će povratak Đurđine Jauković biti jako bitan. Prvi cilj je plasman u glavnu rundu.

Ipak, fokusirane smo na nas, važno je da mi budemo kompletne, a kada nam se vrati Đurđina Jauković, vjerujem da će sve biti mnogo lakše, jer se vidjelo koliko nam nedostaje na olimpijskom kvalifikacionom turniru. Prvi cilj je glavna runda i želimo da prenesemo što veći broj bodova, jer smo na prethodnom EHF Euro 2022, vidjele koliko je to značajno da bi se napravio veliki rezultat“, zaključila je Ivana Godeč.