“Odlično smo odigrale, sad se okrećemo Paragvaju”

Foto: IHF

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore na najbolji mogući način otvorila je Svjetsko prvenstvo. Lavice su savladale Kamerun sa ubjedljivih 25:11, dozvolivši afričkoj selekciji samo dva gola u prvom poluvremenu.

>>> Hobotnica Batinović pogurala Crnu Goru ka rutinskoj pobjedi nad Kamerunom

>>> Selektorka zadovoljna nakon pobjede: “Kolektivna pobjeda, idemo dalje”

Najefikasnija u našem timu bila je Ivona Pavićević sa pet golova. Poslije meča bila je zadovoljna kako je tim izgledao i ofanzivano i defanzivno.

“Zadovoljne smo što smo prvenstvo otvorile pobjedom i što smo odlično odigrale meč i sad se već pripremamo za narednu utakmicu. Od početka smo imale fokus, trudile smo se da na maksimalnom nivou odigramo odbranu i da u napadu odigramo disciplinovano i smireno, sve smo to ispoštovale. Radujemo se što je svaka igračica dobila priliku i iskoristila je, za naredne mečeve to će biti dobro. Od večeras se već zaboravlja ovaj meč i spremamo se za Paragvaj”, rekla igračica Budućnosti.

Pobjedom i samom utakmicom zadovoljna je bila i Tatjana Brnović koja je cijeli meč vodila veliku bitku sa krupnim i fizički snažnim Kamerunkama.

“Dobra pobjeda, zadovoljne smo prvom utakmicom na prvenstvu. Odigrale smo čvrstu jaku odbranu, jako smo zadovoljne tim segmentom igre. Svaka djevojka je dobila priliku i iskoristila je na pravi način tako da se već sada okrećemo sljedećem meču protiv Paragvaja”, kazala je Brnović.

Standings provided by Sofascore