Selektorka zadovoljna nakon odličnog otvaranja SP: “Kolektivna pobjeda, idemo dalje”

Foto: IHF

Upozoravale su rukometašice Crne Gore da je Kamerun atipičan protivnik, ali otvaranje Svjetskog prvenstva u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj nije moglo da bude lakše. Lavice su u laganom ritmu savladale Kamerun 25:11 u meču u kojem su prvi gol primile u 25. minutu.

>>> Hobotnica Batinović pogurala Crnu Goru ka rutinskoj pobjedi nad Kamerunom

Večeras je presudila odbrana, dok je u napadu bilo grešaka, ali i takva igra je bila dovoljna protiv Kameruna.

Znamo da je početak uvijek težak, uvijek pod nekom tenzijom, ispituju se snage. Možda se očekuje da letimo, ali je to nemoguće u prvim mečevima. Glavni fokus je bila odbrana danas, da iz nje dođemo do lakih golova, da izbjegnemo igru šest na šest, jer su fizički dosta teške. Iz kontri smo željeli da stvaramo prednost, ispunili smo cilj“, rekla je selektorka Bojana Popović nakon meča.

Iako 11 primljenih golova najbolje pokazuje kako su naše igračice odigrale odbranu, primijetila je Popović i neke trenutke nepažnje.

Bilo je situacija kada smo padali u odbrani, ali je Marta u prvom poluvremenu bila fantastična, Marina u drugom i zaustavile su te šuteve. Ovo je kolektivna pobjeda, sve igračice su učestvovale i svaka je mogla da osjeti Svjetsko prvenstvo“.

>>> “Odlično smo odigrale, sad se okrećemo Paragvaju”

Plan za naredni meč (Paragvaj u subotu) je svakako bolja igra u napadu.

Stvori se naboj zbog prvog meča koji uvijek nosi tenziju. Ti šutevi koje smo promašili su doveli do toga da razlika ne bude veća. Stvarali smo šanse, što je bitno, u drugom meču će to biti bolje, jer će tenzija biti manja“, poentirala je Bojana Popović.