“Ostaje žal za Hrvatskom, ali sve je u našim rukama, Senegal čvrst protivnik”

FOTO: IHF
FOTO: IHF

Lavice su juče doživjele neugodan i ujedno prvi poraz na Svjetskom prvenstvu. Od Crne Gore bolja je bila Hrvatska rezultatom 26:25.

>>> Kraljice šoka šokirale Lavice

Možda i još veći problem, koji je itekako uticao na tim, jeste teška povreda najbolje golmanke grupne faze prvenstva, Marte Batinović. Naša golmanka pokidala je prednje ukrštene ligamente i slijedi joj duga pauza.

>>> Pregledi potvrdili: Marta pokidala prednje ukrštene ligamente koljena

Foto: IHF

>>> Babović mijenja Batinović

Ipak, mora se nastaviti dalje. Sjutra od 15.30 časova naredni protivnik će biti selekcija Senegala. Lavice sve drže u svojim rukama kada je u pitanju plasman u četvrtfinale. Pobjede nad Senegalom i Švedskom otvaraju vrata nokaut faze, a u nekim računicama i jedna pobjeda biće dovolja.

Jelena Despotović ističe da fokus mora biti na predstojećoj utakmici, iako je žal za porazom prisutan.

Moramo da se fokusiramo na sljedeću utakmicu. Naravno, ostaje žal, gledali smo i imali smo dosta šansi da okrenemo meč u našu korist, dva put smo se vratili, ali na kraju je Hrvatska uspjela da uzme dva boda. Mi smo ostali sa žalom i zbog poraza i zbog Marte, sve je to uticalo na nas, ali moramo to zaboraviti i fokusirati se na sljedeću utakmicu, a Senegal se svakako mora dobiti da bi išli u sljedeću fazu“, ističe ona.

Foto: IHF

Svjesne su crnogorske rukometašice da je i dalje sve u njihovim rukama. Senegalke su fizički jako čvrste, pa Despotović očekuje i da naša odbrana bude na nivou.

Sve je u našim rukama i moramo dati 100 posto protiv nezgodnog protivnika. Već je poodmakla faza turnira, malo se osjeća i umor i sve tako da moramo dati sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat. Jedna ekipa baš borbena, fizički su krupne, brze i jake. Sigurno nam neće biti lako, moramo od početka da se fokusiramo, da odbrana bude što bolja, da probamo da izbjegnemo duele šest na šest sa njima u napadu i da probamo da damo što više tih lakih golova“, rekla je Despotović.

Matea Pletikosić osvrnula se na poraz od Hrvatske, ali i na povredu Marte Batinović. Ipak, vjeruje da će, ukoliko fokus ostane dobar, sve na kraju i biti dobro.

Teško je svima, izgubili smo samo jedan razlike. Nismo podcjenjivali Hrvatsku, znali smo da će biti teška utakmica. Mislim da smo svi bili malo prazni kad smo došli na utakmicu, a pogodilo nas je to sve sa Martom što se dogodilo, ali smo se na kraju borili i pokazali da se možemo vratiti u teškim momentima utakmice. Uvijek ostaje žal, ali idemo dalje, sve zavisi od nas, sve je u našim rukama, tako da mislim da samo moramo imati fokus na sebe i na svoju igru i da će sve biti dobro“, smatra Pletikosić.

Foto: IHF

Poraz boli, ali mora se ići dalje. Senegal je jako čvrsta ekipa i isto što je rekla Jelena Despotović ponovila je i Matea koja smatra da se na njihovu agresivnost mora odgovoriti agresivnošću i čvrstom odbranom.

Smatram da smo imali neke greške, na početku smo promašili neke zicere i to nas je uvuklo u neku nervozu i to je uticalo na krajnji rezultat. Moramo ići dalje, to je iza nas, treba se pripremiti za sljedeću utakmicu, a to je Senegal. Oni su jako specifičan protivnik, vidjeli smo da su protiv Hrvatske i Švedske jako dobro igrali, mislim da se moramo boriti, da moramo imati fokus na odbranu, da se borimo do kraja i onda ćemo sigurno dati neke lakše golove nego da se mučimo sa njima u napadu jer su fizički jake i igraju dobru odbranu. Naš glavni adut u ovoj utakmici je odbrana“.

Moguće su neke kalkulacije, ali Matea ne želi da se bavi time, Lavice su fokusirane samo na Senegal i na pobjedu u tom meču.

Mislim da nama treba biti fokus na ovoj prvoj sljedećoj utakmici i da uopšte ne trebamo razmišljat o tome šta i kako dalje, oće li biti ili ne nekih kalkulacija. Treba samo da pobijedimo sljedeću utakmicu i onda da vidimo šta će dalje biti“, zaključila je Pletikosić.

Standings provided by Sofascore