“Ovo je najvažniji meč, borbenost mora da bude kao u reprezentaciji”

Foto: Dejan Starčević

Rukometašice Budućnosti nemaju izbora, ukoliko žele da zadrže šanse za osminu finala Lige šampiona danas moraju pobijediti. Od 16 časova u Bemaks areni dočekuju ekipu Debrecina u 10. kolu grupne faze.

>>> Plave poručuju: “Mi ovo možemo” i spremne su za tuču

U prvom ovosezonskom meču šampionke Crne Gore poražene su sa pet golova razlike (27:22) što je takođe veoma bitan faktor. Debrecin je do sada sakupio sedam bodova. Pobijedili su Budućnost i Brest kod kuće dok su remizirali na gostovanju Bukureštu.

Šef struke Budućnosti, Bojana Popović, svjesna je da je ovaj meč biti ili ne biti. Ovo je najvažniji meč sezone, kao što je bio i prvi u Mađarskoj. Najveći problem za Bojanu jeste to što su zbog Svjetskom prvenstva dva mjeseca pojedine djevojke bile bez utakmica i to se osjeti.

Ova utakmica je nama najvažnija kao što je bila i ona u Debrecinu. Oni i Savehof su ekipe kojima bi trebalo da možemo da pariramo. Imamo iskustvo iz prve utakmice, koje nije bilo loše. Utakmica je izgubljena tako kako je izgubljena, ali smo imali dobrih momenata. Problem je što smo bili dugo razdvojeni. Konci treba da se povežu, a to ne ide baš jednostavno u nekoliko dana. Neke su igrale Svjetsko prvenstvo, neke nisu i to se osjeti. Ove koje su igrale imaju snage da istrče oba pravca, a kod ovih koje su samo trenirale dva mjeseca se to osjeti i to je problem“, ističe Popović.

Foto: Dejan Starčević

Nada se da ubjedljiv poraz od Bukurešta neće ostaviti posljedice na djevojke. Njen stav je jasan – borbenost mora da krasi Budućnost isto kao što krasi reprezentaciju Crne Gore.

Početni šok sa Ligom šampiona i utakmicom sa Bukureštom je nešto što se nadam da neće ostaviti posljedice. Bukurešt je jaka ekipa, a i mi smo ušli u njihov ritam koji nama nikako ne odgovara. Ova utakmica što nas čeka je nešto što je važno i biće sigurno pritisak na djevojkama, ali i to je u redu, da je ove sezone nešto bitno. Mogu da prihvatim neke greške, da neka vrhunska igračica prođe jedan na jedan, ali borbenost mora da krasi ovaj tim. To je nešto što krasi i reprezentaciju Crne Gore, a budimo iskreni nije ni tu vrhunski kvalitet koliko je ta borbenost izražena to mora i Budućnost da ima“, naglašava šefica stručnog štaba plavo-bijelih.

Osvrnula se i na Debrecin, a posebno je istakla Petru Vamoš za koju kaže da je glavna igračica kako Debrecina tako i reprezentacije Mađarske. Ključ utakmice leži u zaustavljanju nje.

Ekipa Debrecina je pokazala da ima veliko iskustvo i igraju hrabro i odlučno. Imamo iskustvo sa njima, to je bitno, treba da znaju sa kim igraju, a neke od njih su i igrale protiv Mađarske na Svjetskom prvenstvu. Glavna igračica mađarske reprezentacije je Petra Vamoš, koja vuče sve konce i u Debrecinu. Ključ je da se ona zaustavi“, zaključila je Bojana.

Standings provided by Sofascore