“Ovo je trebala da bude naša pobjeda”

Photo: IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl/IMAGOSPORT/Pixsell

Veliku šansu su crnogorski rukometaši imali večeras u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Stalno su bili “tu” u egalu sa Mađarima, ali na kraju nisu uspjeli da dođu do konačnog preokreta. Lavovi su poraženi rezultatom 26:24.

>>> Izgubljena bitka sa Mađarima u Minhenu

Poslije meča Miloš Vujović je istakao da će se dugo žaliti za ovom utakmicom. Smatra da ovakve stvari ne smiju da se dešavaju na Evropskom prvenstvu.

Sigurno da ćemo dugo žaliti i treba dugo da žalimo. Noćas je ovo trebala da bude naša pobjeda. Ovo ne smijemo da dozvoljavamo pogotovo na Evropskom prvenstvu, ali da pobijedimo sami sebe na naše glupe i tehničke greške to ne smije da se događa“, započeo je Vujović.

>>> VIDEO Vuja izvukao gol ni iz čega

Priznaje da se, kako je vrijeme odmicalo, u tim uvukla nervoza.

Pred utakmicu smo vidjeli veliku šansu, imali smo akcije, ali kako je vrijeme odmicalo uvukla se neka nesigurnost u tim, dolazilo je do zaboravljanja pojedinih stvari koje neko treba da napravi, ali to je uticaj velikog prvenstva i auditorijuma“.

Photo: Marco Wolf/DPA/Pixsell

>>> “Iznenađen sam pristupom, kada ne ide pokazuje se ko je ko”

Ipak, Lavovi se što prije moraju okrenuti utakmici sa Islandom.

Jednostavno ovo moramo što prije da zaboravimo i da se okrenemo sljedećem meču protiv Islanda. Noćas je Island odigrao vrlo tešku utakmicu protiv Srbije tako da vjerujem da su iscrpljeni, treba što prije da se oporavimo i pripremimo za sljedeću utakmicu, a ovo ne smije više da se dopušta“, zaključio je Vujović.

>>> Šola: Posljednji napad je odigran ispravno, igraćemo još bolje

Arsenije Dragašević zajedno sa Vukom Borozanom bio je najefikasniji u našem timu sa šest golova. Smatra da se može igrati sa svima i da je ovo lekcija više.

Teška utakmica, a svaka sljedeća će biti još teža, ali imamo još šanse, vidjećemo gdje smo i šta smo u naredne dvije utakmice. Možemo igrati sa svima, samo da ne dobijamo sami sebe. Lekcija više, idemo dalje i to je to“, rekao je Dragašević.

Standings provided by Sofascore